Omgång 4

Åtvidabergs FF  – Oskarshamns AIK 1-1 (0-1)

Mål ÅFF: José Bonilla

Mål OAIK: Oskar Stejdahl

Det blev delad pott 1-1 (0-1) mellan Åtvidaberg och Oskarshamns AIK på Kopparvallen.

– Det kunde ha blivit tre poäng och det kunde blivit noll, det blev en, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

OAIK började matchen piggast men utan att vaska fram några vassare chanser. Filip Jägerbrink hade ett hyfsat vänsteravslut men det vållade inte hemmakeepern några problem.

Sedan började OAIK slarva och tappa lite enkla bollar på mittplan och i uppspelen. Det är inte bra mot ett omställningsskickligt lag.

Med kvarten spelad var det nära hemmaledning når ÅFF kom igenom på högerkanten, men duktige Gustav Nyberg svarade för en fin enhandsräddning.

”Nöjda”

– Vi hade en sämre period i första halvlek, men vi håller ändå tätt och har ledningen med 1-0 i paus, det var vi nöjda med, säger Agim Hasani.

Ledningsmålet kom i den 27:e minuten när ett långt inkast från Anton Agebjörn nådde Oskar Stejdahl som anmärkningsvärt ostört tilläts gå upp och nicka in bollen över målvakten och in i den bortre gaveln.

OAIK började andra halvlek bra och skapade lite tryck mot ÅFF-målet.

– Vi justerade en del saker till den andra halvleken och jag tycker att vi får ett bättre grepp på dem. Vi har bra kontroll och skapar lägen, men är för ineffektiva, menar Agim Hasani.

Johan Arvidson hade en vänsterkanon i ribban som var värt ett bättre öde och kunde betytt 2-0. Dessutom anser Agim Hasani att OAIK blev blåsta på en straff.

”Filip Jägerbrink är helt ren med bollen i straffområdet och ska i princip bara avsluta när han blir knuffad bakifrån. Mycket märkligt att domaren inte blåser där”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Filip Jägerbrink är helt ren med bollen i straffområdet och ska i princip bara avsluta när han blir knuffad bakifrån. Mycket märkligt att domaren inte blåser där.

Istället tråcklade ÅFF sig förbi på vänsterkanten och när bollen kom in i straffområdet kunde José Bonilla enkelt skjuta in kvitteringen med dryga 20 minuter kvar.

– Det är för billigt, vi har ändå hela försvaret samlat.

Med tio minuter kvar kom den stora chansen till ett segermål.

Chansen, som i ärlighetens namn borde resulterat i 2-1, fick inbytte Zakaria Sawo när han blev helt frispelad av Sadmir Zekovic efter en snabb kontring. Men så var det det där med effektiviteten. Sawo dröjde för länge, ÅFF-målvakten kom ut och gjorde sig stor och bollen gick ut till en resultatlös hörna.

Hafsigt

Slutet av matchen blev en hafsig historia som Agim Hasani inte var nöjd med.

– Det blev för mycket upp-ner, upp-ner och vi blev alldeles för långa. När vi fick tag i bollen var det direkt full gas framåt istället för att hålla i bollen lite och värdera lägena bättre.

– Vi tappade boll väldigt lätt och det var stora hav av yta mellan vår backlinje och vårt mittfält där de kunde ställa om på oss. Bättre lag än Åtvidaberg hade straffat oss. Det kunde ha blivit noll poäng.

– Så får det inte se ut sista tio i en bortamatch, avslutar Agim Hasani.

På lördag är det dags för hemmamatch igen när Ljungskile kommer på besök till Arena Oskarshamn.

ARKIVFOTO: THOMAS WENNERKLINT