Oklart om det blir något SHL-kval över huvud taget för IK Oskarshamn

Oklart om det blir något SHL-kval över huvud taget för IK Oskarshamn

2020-03-13 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

Frågan är om IK Oskarshamns SHL-kval kommer att genomföras över huvud taget?

Svaret kommer senast den 20 mars, meddelar SHL.

Vår tidning har tidigare berättat att regeringen har förbjudit publika evenemang med fler än 500 personer.

Det ledde till att SHL flyttade fram SM-slutspelet till den 24 mars.

SHL fortsätter att följa utvecklingen och ligan kommer alltså att ta ett beslut gällande eventuellt fortsatt spel senast den 20 mars.

Under fredagen tog hockeyallsvenskan ett beslut om att allt spel i kvalet ska pausas tillfälligt.

Avbryts omgående

IKO har fått ett besked om att kvalspelet till J18 Elit avbryts omgående. Klubben har också fått ett direktiv om att alla turneringar ska ställas in.

”Med tanke på detta och de rekommendationer vi fått från Svenska Ishockeyförbundet, har vi beslutat att all träning för våra ungdoms-, junior- och damlag som sker i Be-Ge Hockey Center ska upphöra. Detta gäller resten av den innevarande säsongen. Under helgen har vi tre lag som spelar sina matcher på bortaplan Det är valfritt för lagen om de vill spela matcherna eller inte, men det finns inte någon rekommendation att enskilda ungdomsmatcher ska ställas in”, skriver IK Oskarshamn på sin internethemsida, www.ikoskarshamn.se.

”Eftersom vi ännu inte vet hur/om a-lagets kval ska spelas kommer a-laget fortsätta träna från och med måndag och av den anledningen är det extra viktigt att stänga ner all annan verksamhet för att minska risken för smittspridning. Vi förstår att många är oroliga över hur framtiden kommer att se ut, men i läget som är nu ber vi allra ödmjukast om ert tålamod och förstående”, skriver IKO.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Dela gärna artikeln: