Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oliver Berntzon skrällde och kör i GP-serien 2021

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KROATIEN/OSKARSHAMN

Han gjorde det!

27-årige Oliver Berntzon, Dackarna, från Anderstorp, kör i GP-serien 2021.

Oliver Vispen Berntzon slutade tvåa i GP Challenge i Gorican i Kroatien ikväll efter en makalöst spännande avslutning på tävlingen.

Det var i det 18:e heatet – av 20 heat – som dramatiken ställdes på sin spets.

Oliver Berntzon hade kört ihop nio poäng och var i praktiken tvungen att vinna och ta tre poäng. Mot sig hade han fullpoängaren Krzysztof Kasprzak, 12 poäng, Aleksander Lokatev 11 poäng och Adam Ellis.

Det började med att Lokatev körde omkull i startböjen, helt av sig själv och blev utesluten. I Omstarten tog Ellis starten före Kasprzak och Oliver som trea. I andra böjen fick Kasprzak ett res och körde in i Ellis, båda gick med kraft in i sargen. Ellis hade oturen att hamna precis utanför luftsargen och åkte med ryggen före in i två metallstolpar.

Färd till sjukhus

Kasprzak blev utesluten och Ellis tvingades kasta in handduken för färd till sjukhus.

Oliver Berntzon ställdes mot en av banreserverna och vann den tredje omstarten enkelt och körde hem trepoängaren och gick upp på 12 poäng.

I det 19:e heatet skulle det avgöras om Oliver skulle gå direkt till GP-serien eller om det skulle krävas omkörning.

Vaclav Milik hade nio poäng och Matej Zagar 10 poäng.

Milik tog ledningen före Zagar och höll det till sista kurvan innan mål och Oliver Milik och Zagar stod i det läget på 12 poäng och omkörning.

Men i sista kurvan körde Zagar om Milik och tog trepoängaren, vilket innebar att Zagar körde hem 13 poäng och vann kvällens tävling. Milik fick ”bara” ihop 11 poäng.

Det innebar att Oliver Berntzon och Krzysztof Kasprzak stod på 12 poäng och fick göra en akademisk omkörning om vem som skulle bli tvåa och trea.

Vann omkörningen

Oliver vann omkörningen och slutade tvåa.

Man kan snacka om tur och otur. Men för att ta en av de tre segerplatserna i GP Challenge och en plats i nästa års GP-serie krävs en del tur.

Oliver inledde tävlingen mycket bra med två heatsegar, sedan blev det en etta och en tvåa och då en trea i det sista och avgörande heatet.

Grattis Oliver Berntzon.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO (översta bilden): PIERRE STJERNFELDT

Oliver Berntzon i Dackekläder. FOTO: PETER A ROSÉN
Oliver Berntzon gjorde det nere i Kroatien ikväll. Oliver blev tvåa i GP Challenge och kör i GP-serien nästa år. FOTO: OLGA GANDURSKA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS