Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Omvald: Jimmy Loord fortsätter som ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar län

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

I lördags hölls Kristdemokraternas partidistriktsmöte i Kalmar län.

Närmare 60 ombud från hela länet, med flera, hade samlats för årsmötesförhandlingar – med fokus på det kommande EU-valet.

”Kalmaravdelningens nya ordförande Margreth Johansson hälsade välkommen och distriktsordförande Jimmy Loord höll ett inledningsanförande. Riksdagsledamot Hans Eklind var huvudtalare och talade om hur vi rustar Sverige inför framtida möjligheter med nya jobb och en starkare välfärd. Han tog även upp den aktuella könsbyteslagen som riksdagen ska fatta beslut om och att den måste stoppas. Barn som är så unga som 16 år är inte mogna att fatta så stora och avgörande beslut som att byta kön”, skriver KD i ett pressmeddelande.

”Under årsmötet uppmärksammades att det är 60 år sedan partiet bildades 1964. Kristdemokraten Anders Andersson gjorde en spännande historisk återblick över KD:s 60-åriga historia och hur partiet har utvecklats fram till idag. Särskilt uppmärksammades makar till några av partiets pionjärer, Margareta Ingvarsson och Ing-Marie Edin som fick vackra blommor.”

”Mycket energi och glädje”

”Årsmötesförhandlingarna leddes av ett presidium med Anders Andersson som ordförande, Liselotte Ammert som vice ordförande och Margreth Johansson som sekreterare. Inför valet till Europaparlamentet söndagen den 9 juni fick länets EU-kandidater Carl-Wiktor Svensson och Gudrun Brunegård berätta om det stundande valet. Fred – frihet – frihandel är bärande begrepp. Ombudsmännen Madeleine Rosenqvist och Björn Östman informerade och såg till att allt på stämman fungerade. Ett antal blommor delades ut till en rad personer som tack för deras insatser i partiet. Riksdagsledamot Gudrun Brunegård rundade av dagen med att vi ska jobba tillsammans med mycket energi och glädje för ett superbra EU val den 9 juni.”

”Vid stämmoförhandlingarna omvaldes Jimmy Loord, Nybro, som ordförande. Vidare valdes Chatrine Pålsson Ahlgren, Mönsterås, som förste vice ordförande och Carl-Wiktor Svensson, Högsby, som ny andre vice ordförande. Till ordinarie i partidistriktsstyrelsen valdes på två år till 2026 Christopher Dywik, Kalmar, Rebecka Englund, Oskarshamn, Ola Hammarbäck, Vimmerby, Junita Karlsson, Kalmar, samt Maud Ärlebrant, Västervik. Följande personer som sitter kvar ett år till är Anders Andersson, Järnforsen, Marwin Johansson, Borgholm, Stefan Lagesson, Nybro, samt Gudrun Brunegård som valdes på ett fyllnadsval under ett år. Till ersättare i distriktsstyrelsen valdes Torbjörn Bäckrud, Västervik, Anna Larsdotter, Torsås, Elias Moberg, Oskarshamn, Fredrik Sjömar, Kalmar, Torgny Karlsson, Emmaboda, Folke Pleijert, Tveta, Samuel Sigvardsson, Öland, Rasmus Evertsson, Högsby, samt Ingemar Lennartsson, Oskarshamn. Utöver dessa valda tillkommer personer från de associerade förbunden. Kvinnoförbundet Margreth Johansson, Kalmar som ordinarie och Maud Ärlebrant , Västervik, som ersättare, Seniorförbundet Jeanette Johansson, Öland som ordinarie samt Karl-Gustav Kyrk, Kalmar som ersättare, Kristdemokratiska ungdomsförbundet Albin Johansson, Emmaboda som ordinarie samt Einar Hansson, Kalmar som ersättare”, skriver KD.

Foto: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS