Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Onykter bilist körde in i mitträcket på E22:an: Så mycket alkohol hade han i blodet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

En man i 60-årsåldern, med adress i Mönsterås kommun, körde in i ett mitträcke med en bil på E22:an i höjd med Rockneby i Kalmar kommun i början av november 2021.

Han hade 0,99 promille alkohol i blodet efter färden.

Nu döms han för grovt rattfylleri och vapenbrott.

Han hade en revolver, kaliber 7 mm, samt 14 patroner till revolvern i ett låst vapenskåp i sitt hem i slutet av november samma år.

I utredningen står det att revolvern inte var i ett funktionsdugligt skick när den hittades, men att den på ett förhållandevis enkelt sätt skulle kunna ställas i ett funktionsdugligt skick, genom rostbehandling.

Både revolvern och ammunitionen är licenspliktiga och mannen saknade sådan licens.

Han får en villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.

Whiskey och öl

Han hade fått två månader om fängelse valts som påföljd.

I förhör har han berättat att han drack alkohol kvällen innan olyckan. Enligt hans egna uppgifter handlade det om cirka två glas vin, tre starköl och några glas whiskey.

När han blåste positivt i polisens sållningsinstrument blev han väldigt förvånad, men tänkte då att han måste ligga precis över 0,2 promille.

Den dömdes uppgift om att han inte kände sig alkoholpåverkad under den aktuella bilfärden påverkade inte rättens bedömning.

Den dömde har själv sagt att han väjde för ett djur.

”Denna uppgift är vag och har lämnats först vid huvudförhandlingen. Tingsrätten bedömer att uppgiften är en uppenbar efterhandskonstruktion som kan lämnas utan avseende”, står det i domen.

Mannen har inte straffats tidigare.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS