Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oppositionsrådet i Oskarshamns kommun: ”Jag tycker att det är för jäkligt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Mathias Karlsson (L) – oppositionsråd i Oskarshamns kommun – rasar mot förslaget om att satsa 1,5 miljoner kronor på att hjälpa motorintresserad ungdom.

Det var i tisdags som en majoritet av kommunstyrelsepolitikerna tog ett beslut om att kommunstyrelsens arbetsutskott ska få rätt att besluta om att teckna ett IOP-avtal (IOP står för idéburet offentligt partnerskap) med en samverkanspart med stor erfarenhet av olika typer av ungdomsverksamhet.

De 1,5 miljonerna tas från kommunstyrelsens budget för utveckling och bidrag 2021, enligt förslaget.

”Här vill man satsa 1,5 miljoner kronor utan att veta vad pengarna ska gå till”

MATHIAS KARLSSON (L), OPPOSITIONSRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Jag tycker att det är för jäkligt. Det kom bara in som ett förslag – vi har inte hört något om det innan, det har inte beretts. Här vill man satsa 1,5 miljoner kronor utan att veta vad pengarna ska gå till. Det är helt sanslöst. Vi i Liberalerna var de enda som yrkade avslag på detta. Det är inte okej att vi tar ett beslut när vi inte vet vad pengarna ska gå till. Det är mycket pengar. Det är frustrerande, säger Mathias Karlsson.

I beslutsunderlaget står det att ”motorintresset bland unga är stort i Oskarshamn och antalet A-traktorer/EPA-traktorer ökar”.

”Att ha en trygg mötesplats med utrymme för sitt intresse och passion ger unga en meningsfull fritid och en bättre fysisk och psykisk hälsa”

HENRIK ANDERSSON, KOMMUNDIREKTÖR, OCH SARA OLSSON, HÅLLBARHETSSTRATEG, I BESLUTSUNDERLAGET

”Genom att teckna IOP-avtal med en samverkanspart med stor erfarenhet av olika typer av ungdomsverksamhet kan kommunen få i gång ett arbete med aktiviteter och trygga möten för målgruppen motorintresserade unga. Detta ger de unga en chans att utvecklas genom sitt intresse och därmed undvika att hamna i destruktiva sammanhang. Verksamheten ska drivas och planeras tillsammans med unga, som själva är med och planerar utbildningar och aktiviteter”, står det i beslutsunderlaget.

”Att ha en trygg mötesplats med utrymme för sitt intresse och passion ger unga en meningsfull fritid och en bättre fysisk och psykisk hälsa. Det finns i dagsläget ingen förening eller liknande som samlar unga med motorintresse i kommunen och gruppen upplever ett visst utanförskap i samhället. Att skapa goda möten med en demokratisk värdegrund, där exempelvis jämställdhet, mångfald och värnande om miljön utgör en självklar grund, påverkar de unga positivt”, skriver kommundirektören Henrik Andersson och Sara Olsson, hållbarhetsstrateg, i underlaget.

Henrik Andersson, kommundirektör i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS