Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oppositionsrådet ställer kommunalrådet mot väggen: “Vi ser fram emot svar”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Vilka konkreta åtgärder planerar den styrande majoriteten att vidta för att förbättra företagsklimatet i Oskarshamn”, skriver oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i en interpellation till kommunalrådet Lucas Lodge (M), som är ordförande i kommunstyrelsens utskott för näringsliv, arbetsmarknad och teknisk verksamhet (KSNAT).

Interpellationen handlar om det försämrade företagsklimatet i Oskarshamns kommun. Svenskt Näringsliv publicerade nyligen en enkät kring detta, vilket ON har skrivit om.

”Enkäten visar att Oskarshamn endast förbättrat tre av 15 parametrar och att företagen ger kommunen låga betyg – särskilt när det gäller information och kommunikation mellan kommun och företagare. Utöver det så har två andra huvudsakliga områden identifierats som kritiska för företagens framgång, infrastruktur och trygghet. Det är av största vikt att politiken agerar för att skapa ett bättre företagsklimat som kan främja tillväxt och säkerställa att våra företag känner sig trygga och hörda”, skriver Leif Axelsson, som ställer följande följdfrågor i interpellationen:

  • ”En av de största utmaningarna som företagen identifierar är bristen på effektiv information och kommunikation mellan kommunen och företagen. Hur planerar ni att förbättra denna dialog och säkerställa att företagens behov och bekymmer tas på allvar?
  • Enligt enkäten är trygghet och säkerhet ett stort bekymmer för företagen i kommunen. Sverigedemokraterna har lämnat in en motion om kamerabevakning på strategiska platser. Vad är majoritetens ståndpunkt i denna fråga, och vilka andra åtgärder överväger ni för att förbättra tryggheten och säkerheten för företagen i Oskarshamn? Hur ser kommunmajoriteten på att Oskarshamn får bottenbetyg när det gäller infrastruktur och när har vi åtgärder på plats för att förbättra infrastrukturen? Vi ser fram emot svar”, skriver Leif Axelsson.
Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD) är oppositionsråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
+1
27
+1
1
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS