Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OSKARSHAMN: Körkortslös man i 90-årsåldern döms för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En körkortslös man i 90-årsåldern, med adress i Oskarshamnsområdet, döms för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Han ska betala 9 600 kronor i dagsböter samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Det var i mitten av december förra året som mannen körde personbil på E22:an, i höjd med Oskarshamn, utan att ha rätt till det.

Brottet bedöms som grovt eftersom hans körkort var återkallat.

”NN har vid framförande av personbil i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande trafikolycka betingas av omständigheterna genom att han gjort en u-sväng från en parkeringsficka alternativt gjort en otillåten förflyttning i sidled så pass nära bakomvarande trafik på huvudvägen vilket lett till att en annan personbil inte hann bromsa utan kolliderade med NN:s personbil med lindriga personskador och egendomsskador som följd”, står det i gärningsbeskrivningen.

Mannen har erkänt grov olovlig körning, men förnekat vårdslöshet i trafik.

”Utredningen visar att NN:s körkort var återkallat samt att han den 16 december 2022 gjorde en u-sväng på E22 för att passera igenom en lucka i vajerräcket och sedermera byta körriktning. NN hade förhållandevis god sikt, men han upptäckte inte bilen som NN och NN färdades i bakom honom. NN använde inte körriktningsvisare och påbörjade u-svängen stillastående från en parkeringsficka eller liknande, trots att bakomvarande fordon närmade sig i hög hastighet”, skriver tingsrätten.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
6
+1
3
+1
2
+1
8

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS