Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OSKARSHAMN: ”Politiker har försökt avveckla sjukhuset i drygt 20 år”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

– Jag läste Oskarshamns-Nytts artikel om medarbetaren på Oskarshamns sjukhus som har skickat in ett brev till kommunen. Jag jobbade på lasarettet tidigare. Tyvärr så tror jag inte att medarbetarens åtgärdsförslag kommer att hjälpa – kommun- samt landstings- och regionpolitiker har försökt avveckla sjukhuset i drygt 20 år. Därför kommer det aldrig bli bättre, säger en ON-läsare på torsdagen.

– Man tar små beslut årligen som gör det sämre och sämre – tills ekonomin inte går runt. Man har gjort på ett liknande sätt i Dalarna. Först avvecklas akutsjukvården, sedan kommer inte annan sjukvård att kunna fungera på ett optimalt sätt. Det måste satsas och finnas en vilja. Snart finns det bara en slaskmedicinavdelning eller en hälsocentral kvar. Dagkirurgin kommer säkert att flytta när kirurger går i pension.

ON-läsaren fortsätter:

– Tänker på de stora industrierna i Oskarshamn, som Scania. Är de på väg bort från stan? Finns de kvar om 20 år? Vilken industri vill ha kvar sin verksamhet utan ett närliggande sjukhus som kan ta hand om eventuella olycksfall inom industrin?

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
11
+1
1
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS