Oskarshamnare: ”Har flera gånger varit med om att fordon ej släppt förbi mig”

Oskarshamnare: ”Har flera gånger varit med om att fordon ej släppt förbi mig”

2020-09-22 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun har fått in ett förslag från en privatperson.

”Själv både bor och jobbar jag i centrum, och upplever nästan dagligen att folk dels kör för fort och dels att motorfordon ej lämnar företräde till gående. Har personligen flera gånger varit med om att motorfordon ej
släppt förbi mig. För några veckor sedan var jag i Vimmerby, och där finns det också gångfartsområde. I Vimmerby har man lagt till en tillägsskylt med text. Borde även stå rekommenderad maxhastighet också. Detta tycker jag som oskarshamnare att det borde göras här också. Jag tror tyvärr att många med körkort inte vet, eller är osäkra på reglerna gällande gångfartsområde.
Hoppas detta blir genomförbart för allas säkerhet och trygghet!”, skriver personen ifråga i brevet till kommunen.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln med dina vänner: