Oskarshamnare: ”Jag blev förbannad”

Oskarshamnare: ”Jag blev förbannad”

2020-11-02 0 av Peter A Rosén


Dela gärna artikeln:

OSKARSHAMN

”Cykellederna i Oskarshamn är osäkra.”

”Det saknas utmärkning var cyklisterna ska cykla när de färdas från järnvägsstationen upp mot Björngatan.”

Det skriver en privatperson i ett brev till Oskarshamns kommun.

Personen ifråga har synpunkter på cykellederna i Oskarshamns tätort.

”Farlig”

”I synnerhet genomfarten från Björngatan-Verkstadsgatan. Utmärkta cykelbanor saknas i riktningen som går norrut mot Björngatan. Situationen upplevs som farlig när man får dela filen med bilar och långtradare. Trafikljusen reagerar ej på cyklister. Grönt ljus tänds ej för endast cyklister.”

”I fredags blev jag återigen stående och fick se mötande trafik som fick grönt ljus, men ej trafiken i min riktning eftersom det bara var jag, som cyklist. Jag blev förbannad. Fick leda min cykel över korsningen eftersom inga bilar i min riktning dök upp”, skriver personen ifråga.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se