Oskarshamns högstadieskolor går över till distansundervisning

Oskarshamns högstadieskolor går över till distansundervisning

2020-12-15 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Kommunens tre högstadieskolor, Vallhalla, Kristineberg och Rödsle, går över till distansundervisning från och med onsdag och till terminens slut.

 – Vi ser att det är något vi kan göra för att minska smittspridning och som samtidigt har liten effekt på utbildningen och på samhället i stort, därför gör vi det. Vi tror också att det kan ge en trygghet och dämpa oro, säger bildningschefen Lotta Lindgren.

Flera högstadieskolor runt om i landet har tagit samma beslut som Oskarshamns kommun. Exakt hur undervisningen på distans kommer att se ut är svårt att svara på.

”Vi har gett våra lärare minimalt med tid att förbereda detta så undervisningen kommer att se olika ut”

LOTTA LINDGREN, BILDNINGSCHEF

 – Vi har gett våra lärare minimalt med tid att förbereda detta så undervisningen kommer ATT se olika ut för olika elever och på olika skolor. Elever har lagstadgad rätt till utbildning, därför ska denna åtgärd ses som ett undantag, säger Lotta Lindgren.

Det är viktigt att skicka med att det inte räcker att gå över till distansundervisning för att minska på smittan. Alla behöver ta ansvar och ha så lite kontakter som möjligt, i skolan och utanför skolan.

 – Det räcker inte bara med distansundervisning. Jag vill också trycka på hur viktigt det är att begränsa sina sociala kontakter till några få personer även på fritiden, säger Lotta Lindgren.

Elever som vill kan komma till sin skola och äta lunch. Matsalarna är öppna precis som vanligt. Betyg kommer att skickas ut per post.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: