Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun bjuder skolbarn på biobiljett, badbiljett i simhallen och lasergame

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att göra en extrasatsning inför jullovet. Syftet är att fler barn och unga ska få ett meningsfullt jullov. Oskarshamns kommun ska erbjuda barn och unga i grundskolan aktiviteter under lovet. 

Bildningsnämnden har tidigare beslutat om att avsätta 500 000 kronor för lovaktiviteter under 2023. Socialdemokraterna och Moderaterna förslår nu att bildningsnämnden avsätter ytterligare 110 000 kronor under 2023”, skriver S och M i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Vi har under flera år erbjudit kostnadsfria lovaktiviteter för barn och unga. Vi vet att det har varit uppskattat. Nu utökar vi lovaktiviteterna under 2023, säger Stefan Pettersson (M), som är vice ordförande i bildningsnämnden.

”De extra resurserna ska användas till kostnadsfria aktiviteter under jullovet”, skriver majoritetspartierna.

– Det är en ekonomisk tuff situation för många människor idag. Vi vill därför göra insatser för att barn och unga ska få ett meningsfullt jullov oavsett ekonomiska förutsättningar i familjen. De resurser vi avsätter kommer att användas så att alla elever i grundskolan får en badbiljett i simhallen, en biobiljett samt att fritidsgårdarna kan anordna lasergame, säger Anton Sejnehed (S), som är ordförande i bildningsnämnden. 

”Bildningsnämnden föreslås ta beslut om satsningen vid sitt sammanträde den 6 december. Satsningen föreslås finansieras via bildningsnämndens budget för oförutsedda kostnader.”, skriver S och M.

Anton Sejnehed (S) och Stefan Pettersson (M)
Anton Sejnehed (S) och Stefan Pettersson (M). Arkivfoto: Peter A Rosén

Arkivfoto: Peter A Rosén (Sagabiografen i Oskarshamn)

+1
12
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS