Oskarshamns kommun: Dags för skolval för barn födda 2015

Oskarshamns kommun: Dags för skolval för barn födda 2015

2021-02-05 Av av Annicka Gunnarsson

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

Vårdnadshavare till barn födda år 2015 uppmanas göra sitt skolval till förskoleklass inför höstterminen 2021. Kommunens e-tjänst har öppnat och är öppen till den 26 februari.

Det skriver Oskarshamns kommun på sin hemsida.

Oskarshamns kommun informerar vårdnadshavare att barn födda 2015 har fått en plats i en skola. Vilken skola beror på folkbokföringsadress utifrån det upptagningsområde som finns.

”I skolvalet har du som vårdnadshavare möjlighet att önska plats på en annan skola. Kommunens e-tjänst för skolval till förskoleklass är öppen till och med den 26 februari”, skriver kommunen.

Obligatorisk förskoleklass

Förskoleklassen är obligatorisk. Detta innebär att alla barn som är födda 2015 har skolplikt och som vårdnadshavare ska du därmed göra ett skolval inför skolstarten. Om barnet har två vårdnadshavare så ska båda godkänna skolvalet. Besked om skolplacering lämnas i början av april.

”I samband med skolvalet kan du som vårdnadshavare också ansöka om plats på fritidshem. Det går också att söka plats på fritidshem efter att beslut om skolplacering lämnats”, enligt kommunen.

Information om skolvalet finns på Oskarshamns kommuns hemsida.

FOTO: FREEPIK

Dela gärna artikeln: