Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun har fått ett nytt politiskt parti: “Varken höger eller vänster”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamnspartiet.

Det är namnet på det nya partiet i Oskarshamns kommun.

“Oskarshamn förtjänar ett parti som inte styrs av partipiska eller ideologi, ett parti som varken är höger eller vänster. Ett parti som inte styrs av partipampar eller särskilda intressen, ett parti som sätter medborgarnas välmående och välstånd före sin egna politiska vinning. Efter mycket arbete och hårt slit så finns det äntligen ett parti för vanligt folk med sunt förnuft! För dig som har väntat på just detta parti och för dig som har tröttnat på etablissemanget så är Oskarshamnspartiet här med nya fräscha idéer och med ett tydligt mål om att städa upp i kommunhuset och låta sunt förnuft vara det som styr kommunen framåt”, skriver i partiet i ett inlägg på Facebook på torsdagskvällen:

Skärmbild, Oskarshamnspartiet, inlägg på Facebook
Skärmbild. Facebookinlägg från Oskarshamnspartiet.

“För er som trodde att jag skulle stanna utanför politiken och såg fram emot en politisk tystnad från mig, så måste jag tyvärr göra er besvikna. Även om jag har sadlat om lite och ser fram emot att återuppta mina studier så kan jag även nu meddela att jag framgent kommer att hjälpa och representera Oskarshamnspartiet. Är extremt tacksam för möjligheten att fortsätta mitt politiska engagemang och ser fram emot att spendera mycket mer av min tid i staden lite ner norrut”, skriver Jonathan Sager, som nyligen uteslöts ur Sverigedemokraterna, i ett inlägg på Facebook.

Sent på torsdagskvällen bekräftar Marko Raiskio, som lämnade Sverigedemokraterna efter valet 2022, att han är en av talespersonerna i det nya partiet.

Marko Raiskio
Marko Raiskio. Foto: Privat

“Vi vill göra något stort och bra i framtiden”, skriver han i ett sms.

Han bifogar även ett detta för att berätta vad partiet vill göra:

Oskarshamnspartiet
Foto: Privat
Oskarshamnspartiet
Foto: Privat

Hur ser ungsvensken och sverigedemokraten Anton Liljegren Johansson på att Jonathan Sager är tillbaka i politiken, och dessutom i Oskarshamnspolitiken?

Vi ställer frågan via e-post.

“Det är väldigt välkommet med fler som vill engagera sig i samhällsfrågor och politiken, särskilt i Oskarshamn. Jag önskar dem lycka till i deras arbete med det”, skriver han.

+1
21
+1
1
+1
0
+1
25
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS