Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun ökar i ranking om bästa friluftskommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Naturvårdsverkets årliga ranking ”Sveriges friluftskommun” har precis blivit offentlig. Oskarshamns kommun hamnar på fjärde plats i Kalmar län med 25 av 32 poäng.

Resultatet från Naturvårdsverkets årliga ranking ”Sveriges friluftskommun”, som precis blivit offentlig, visar att Olofströms kommun är årets vinnare efter att ha kammat hem full pott i undersökningen, nämligen 32 av 32 möjliga poäng. Etta på listan över Årets förbättrare är Partille kommun som ökat 38% i rankingen.

Oskarshamn fyra i länet

Oskarshamns kommun kammade hem 25 poäng av totalt 32 och hamnar på en fjärdeplats i Kalmar län. Det finns goda möjligheter för ytterligare utveckling till nästa års ranking.

I Naturvårdsverkets rapport framgår att flertalet kommuner har uppnått mycket goda resultat, jämfört med det genomsnittliga resultatet av de tre senaste årens undersökningar. Oskarshamn hamnar på åttonde plats på listan över de kommuner som förbättrat sig mest efter att ha ökat med hela 27%. Det är bäst i länet. Näst på listan är Kalmar som ökat 18%.

Bästa friluftskommunerna i Kalmar län

  1. Nybro 31 poäng
  2. Mönsterås 30,5 poäng
  3. Kalmar 28 poäng
  4. Oskarshamn 25 poäng
  5. Västervik 23 poäng
  6. Emmaboda 17 poäng
  7. Mörbylånga 18 poäng
  8. Hultsfred 13,5 poäng
  9. Vimmerby 6 poäng

Borgholm, Torsås och Högsby saknas i Naturvårdsverkets rapport.

FAKTA / Sveriges friluftskommun

Den årliga utmärkelsen Sveriges friluftskommun ska uppmuntra och stimulera kommunernas arbete med friluftsliv. Årets pris delades ut på den årliga Tankesmedja för friluftsliv den 8 september. Bakom priset står Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening.

Årets vinnare, Olofström, får 50 000 kronor till kommunens arbete med friluftsliv.

Foto: Vandring på Blå Jungfrun, Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS