Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun tappar i den årliga näringslivsrankingen: ”Läge som utmanar”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

NÄRINGSLIV

Svenskt Näringsliv släppte i veckan sin årliga ranking och Oskarshamns kommun placerade sig på plats 207 av 290. Ett sämre resultat förra årets placering som var 184, således ett tapp på 23 placeringar. ”Vi befinner oss i ett läge som utmanar både vårt näringsliv och oss som kommun”, säger kommunalrådet Lucas Lodge i näringslivsenhetens nyhetsbrev.

Svenskt Näringsliv har publicerat sin årliga ranking. Enligt Oskarshamns kommuns näringslivsenhet så har enkäten har för kommunens del besvarats av 103 företag och 22 politiker. Av de som besvarat enkäten har 69 procent haft kontakt med Oskarshamns kommun det senaste året. De flesta kontakterna har handlat om förbättring av företagsklimatet, tillsyn/kontroll, Tillstånd, besök av kommunledningen.

– Det är roligt att se att vårt ständiga arbete med företagsbesök för en god dialog har resulterat i att vi ligger klart över rikssnittet när det gäller besök av den karaktären. Här gäller det att vara uthållig, säger Johanna Wihl, näringslivschef på Oskarshamns kommun.

Johanna Wihl
Johanna Wihl, näringslivschef på Oskarshamns kommun. Foto: Oskarshamns kommun

Läge som utmanar

Kommunens ranking för 2023 blir plats 207, ett tapp från 2022 års placering som nummer 184. Det är kommunens näst bästa resultat på tio år.

– Vi befinner oss i ett läge som utmanar både vårt näringsliv och oss som kommun. Vi var tidigt ute och har tagit en rad tuffa beslut. Vi fortsätter arbetet och hoppas att alla förstår att det är ett långsiktigt arbete att arbeta för ett starkt företagsklimat, säger kommunalrådet Lucas Lodge (M).

Foto. Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
6
+1
0
+1
3
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS