Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns-Nytts reporter: Här finns de bästa fansen i SHL

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn har de allra sämsta och elakaste fansen i SHL.

Det anser den före detta SHL-spelaren Dick Axelsson, som har lirat drygt 400 matcher i Sveriges högsta hockeyliga.

“Fel, fel, fel”, säger undertecknad, som kontrar med en egen lista.

Det är i Aftonbladet som Dick Axelsson rankar de bästa och de sämsta supportrarna i SHL.

Han anser att Djurgården har de bästa fansen.

”Absolut världsklass”, skriver han, bland annat om ”järnkaminerna”.

Rögle är tvåa och Örebro är trea på hans listan.

IKO har alltså de sämsta/elakaste fansen i ligan, enligt Dick Axelsson.

”Inga favoriter hos mig inte. Elaka och lagom irriterande matcherna igenom. Man hör många glåpord som skriks och de fokuserar mer på motståndarna än sitt eget lag. Jag glömmer aldrig vad de skrek till mig, så därför rankar jag dem som etta”, skriver han.

Undertecknad rankar de bästa fansen i SHL:

  1. IK Oskarshamn. Ett lördagsgalet Be-Ge Hockey Center är svårslaget. Oerhört högljudd hemmapublik. Som det ska vara. Sittplatspubliken är ofta lika vild som ståplatskamraterna. Underbart. Glömmer aldrig hemmamatcherna mot Timrå i SHL-kvalet. Jag och min kusin, som är uppvuxen i Stockholm, njöt av två matcher på ståplats. ”De är fullt i klass med Djurgårdens ståplatspublik”, sa kusinen (som är djurgårdare) om IKO-klacken. Han var imponerad. Bara att hålla med.
  2. Djurgårdens IF. Inte långt efter IKO, förstås. Ett fullsatt Hovet, Globen också för den delen, är en oförglömlig upplevelse. Djurgården har onekligen röststarka fans (AIK också, givetvis, men Gnaget lirar som bekant i allsvenskan). Men ett halvfullt Hovet, och framför allt ett halvfullt Globen, är ingen höjdare direkt. Som en avslagen och pissljummen folköl, ungefär.
  3. Frölunda HC. Jag har varit med om ett fullsatt Scandinavium många, många gånger. Trycket var dock bättre i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Får ståpäls när jag tänker på min första match i den ”Magiska Arenan”: Frölunda mot Färjestad i elitserien 1989. Frölunda, en sanslöst nederlagstippad nykomling, vann med 4–1 inför 12 573 betalande åskådare. Vilken stämning. Oj, oj, oj. Mycket arbetarklass på läktarna. Det var tydligt. När drygt 12 000 människor skriker ”Frölunda, Frölunda, Frölunda” samtidigt, så blir det magiskt. Minst sagt. Det är inte lika mycket arbetarklass på matcherna nuförtiden. Det märks. De fina publiksiffrorna har man dock behållit. Starkt. Göteborg är för övrigt landets trevligaste stad. Ville bara få det sagt.

Sämst:

  1. Brynäs IF. Anmärkningsvärt tysta och trista hemmafans. På bortaplan är de dock riktigt högljudda.
  2. Skellefteå. De var heta en gång i tiden. Det är de inte längre. De klarar sällan av att fylla hallen numera. Inget drag att tala om där…
  3. Linköping. Dåligt drag på hemmamatcherna. Ytterst sällan fullsatt. Lätt att man sitter och somnar i Plopp Center, eller vad deras arena heter nuförtiden. Bättre på bortaplan, dock. Då hör man åtminstone fansen.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS