Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjö tog fjärde raka VM-guldet: “Så stolt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

PARASPORT

Fyra guld av fyra möjliga. Vilken otrolig VM-vecka Ebba Årsjö har haft i spanska Espot. “Jag är så stolt och nöjd med min prestation”, säger Ebba i ett pressmeddelande från Parasportförbundet efter det fjärde och sista guldet i slalom.

Hon satte upp ett hissnande högt mål inför VM, fem medaljer stod på önskelistan, men efter att parallellslalomen blev inställd i början av veckan stod det klart att det endast fanns fyra medaljmöjligheter för Årsjö. Det blev inte bara fyra medaljer utan det blev också fyra guld.

– Jag är så stolt och nöjd med min prestation. Det är väldigt skönt att jag klarade av det ­– nu kan jag äntligen slappna av och fira, säger en väldigt glad Ebba efter att ha tagit sitt fjärde guld i den avslutande slalomen.

Bemästra brant backe

Söndagens slalom ställde extremt höga krav på startfältet och många hade problem att bemästra den branta backen i kombination med den aggressiva snön. I första åket var det totalt 27 åkare som körde ur, dessvärre var Aaron Lindström och Arvid Skoglund två av dem.

En som däremot lyckades bemästra utmaningarna och hålla sig kvar var suveräna Ebba Årsjö.

– Slalomen har varit så tuff för mig, den är väldigt brant och det är konstant tryck på benet men jag klarade det, säger en leende Ebba Årsjö.

Fem medaljer till Sverige

Sverige kan totalt stoltsera med fem medaljer under världsmästerskapen i Spanien. Förutom Ebbas fyra guld i super G, superkombination, storslalom och slalom tar Sverige och Aaron Lindström med sig brons från superkombinationen.

Foto: Oscar Olsson/Parasport Sverige

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS