Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnssonen Stefan H Lindén producerar ungdomsfilmen ”Forever”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FILM

Oskarshamnssonen Stefan H Lindén, skaparen bakom den populära ungdomsserien Eagles, är aktuell som producent för en ny film. Det stod klart tidigare i veckan när SF Studios presenterade det nya filmprojektet Forever, som beskrivs som en ungdomsfilm om vänskap, kärlek och fotbollsdrömmar.

Stefan H Lindén, född och uppvuxen i Oskarshamn, ska producera den nya ungdomsfilmen Forever tillsammans med kollegan Erik Lundqvist (Rosa Moln) på SF Studios. Den prisbelönta regissören Anders Hazelius (Tunna blå linjen, Thunder in My Heart) står för regi och manuset är skrivet av Jessika Jankert (Så jävla easygoing).

Filmdebutanter i huvudrollerna

I huvudrollerna ser vi filmdebuterande Flutra Cela och Judith Sigfridsson som 14-åriga bästa vänner och aspirerande fotbollsproffs. Vännerna strävar efter att rädda sin vänskap samtidigt som de försöker hitta sina egna identiteter och följa sina drömmar.

”I sju år har jag velat göra den här filmen. Det kommer rakt från hjärtat och är en kärleksförklaring till att vara en 14-åring och drömma stort. Forever kommer att bli en spännande, hjärtskärande och vacker berättelse om utmaningarna med att redan i unga år behöva veta vem man är och vill bli och de saker man måste offra för att förverkliga sina drömmar”, säger regissören Anders Hazelius.

”Det kommer rakt från hjärtat och är en kärleksförklaring till att vara en 14-åring och drömma stort.”

Anders Hazelius, regissör

Emotionell och gripande resa

Stefan H Lindén, som tidigare har skapat och producerat den framgångsrika svenska ungdomsserien Eagles på SVT, och Erik Lundqvist kommer att producera filmen för SF Studios.

”Forever är en emotionell och gripande resa i tiden. Det handlar om identitet, vänskap, kärlek och att våga fortsätta drömma när andra runt om oss slutar drömma. Vi vill göra en gripande berättelse som berör och som alla kan relatera till, samtidigt som vi vill göra den snyggaste fotbollsfilmen som någonsin gjorts i Sverige. Med en fantastisk författare i Jessika Jankert, en oerhört begåvad regissör i Anders Hazelius och två blivande stjärnor i Flutra och Judith som spelar våra huvudroller ser jag så fram emot att börja filma Forever”, säger producenten Stefan H. Lindén.

”Det handlar om identitet, vänskap, kärlek och att våga fortsätta drömma när andra runt om oss slutar drömma.”

Stefan H Lindén, producent

Inspelning i Uddevalla

I arbetet med Forever har produktionsteamet gjort mycket research och träffat damfotbollsspelare, unga som äldre, för att försöka skapa en så realistisk berättelse som möjligt. Filminspelningen kommer att påbörjas i Uddevalla i juni 2022 och kommer att släppas på svenska biografer under våren 2023.

FAKTA / FILMEN FOREVER

Mila (Flutra Cela) och Kia (Judith Sigfridsson) har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo (Agnes Lindström Bolmgren) så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs och spela på Gothia Cup ser äntligen sin chans att lyckas – men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?

Regi: Anders Hazelius Manus: Jessika Jankert Producent: Stefan H Lindén & Erik Lundqvist Skådespelare: Flutra Cela, Judith Sigfridsson, Agnes Lindström Bolmgren, Mustapha Aarab, Eleftheria Gerofoka m.fl.

Foto: Erik Persson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS