Oskarshamnstjejen Johanna Wyckman är etta på Liberalernas valsedel i regionen

Oskarshamnstjejen Johanna Wyckman är etta på Liberalernas valsedel i regionen

2021-11-23 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”Under måndagskvällen hade Liberalerna i Oskarshamn och Mönsterås nomineringsmöte för att fastställa listan till regionvalet för mellanlänets valkrets. Johanna Wyckman, regionråd, valdes till att toppa listan”, skriver partiet i ett pressmeddelande. 

– Jag är tacksam för förtroendet att få vara toppkandidat till regionen och få fortsätta arbetet med att göra Region Kalmar län till möjligheternas region för alla, inte minst för barn och unga som idag lider av psykisk ohälsa. Vi behöver en tydlig, tillgänglig väg in i vården, kortare köer till BUP och mer fokus på förebyggande arbete. Varenda unge ska känna att vi är där för dem, säger Johanna Wyckman.

Tvåa på listan är Maria Björklund Strömberg, projektcontroller från Mönsterås och trea är Pontus Welin, lärare från Oskarshamn. 

– Som tidigare egenföretagare ser jag fram emot att gå in i regionpolitiken och verka för ett starkare näringsliv i hela länet. Att dessutom få göra det tillsammans med en lista bestående av kandidater med mycket kompetens och erfarenhet i olika områden känns helt fantastiskt, säger Maria Björklund Strömberg, andranamn på listan. 

Nedan följer alla kandidater som utsågs på nomineringsmötet:

1. Johanna Wyckman, Oskarshamn

2. Maria Björklund Strömberg, Mönsterås

3. Pontus Welin, Oskarshamn

4. Lisbeth Lindberg, Oskarshamn

5. Torbjörn Uddén, Mönsterås

6. Sofie Bergman, Kalmar

7. Sören Svensson, Mönsterås

8. Lukas Czarnowski, Oskarshamn 

9. Daniel Backenius, Mönsterås

10. Karl-Erik Gustavsson, Oskarshamn

11. Solweig Weber, Oskarshamn

12. Håkan Strömberg, Mönsterås

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: