Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Pensionärer tycker att det är svårt att hantera p-automaterna i Oskarshamn: Beskrivs som en pina

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

I en skrivelse till Oskarshamns kommun berättar Rosenfors–Mörlunda–Bockara PRO-förening att pensionärer tycker att de nya parkeringsautomaterna i Oskarshamn är svåra att hantera.

Föreningsmedlemmar genomsyras av en ångestfylld bävan när parkeringsavgifterna ska betalas.

”Vi tycker att centrum i Oskarshamn ska vara tillgängligt för alla generationer”, skriver PRO-föreningen, som konstaterar att pensionärer undrar om det går att lösa det hela genom att ”inhandla en parkeringsavgift, med pengar eller kort, på någon lämplig plats i centrumkärnan”.

De återinförda parkeringsavgifterna har försämrat för de pensionärer som vill handla, eller strosa omkring i centrala Oskarshamn, betonar PRO-föreningen, som berättar om ett fall, där en pensionär parkerade utanför tandläkarmottagningen på Stora Torget.

Personen i fråga tyckte att det var långt till parkeringsautomaten – och köpet av parkeringsbiljett beskrivs som en pina, med en p-automat som krävde många moment.

”Dålig känsel i fingrarna”

Det resulterade i felslagningar, pensionären fick börja om och kön bakom växte.

”Stressymptomen för hen blev bara värre och värre när irriterade personer ristade på sina huvuden när hen inte kunde snabba sig. En vänlig själ kom fram för att hjälpa till och lyckades med alla moment som fordrades för att registrera sig för att slippa parkeringsbot”, skriver PRO-föreningen, som även undrar varför inte automaten skjuter ut betalkortet automatiskt.

”Lite jobbigt att gripa om kortet med fingrarna för en del som har dålig känsel i fingrarna”, skriver PRO-föreningen, som påpekar att många pensionärer nu funderar på att åka till andra städer i stället.

+1
32
+1
2
+1
1
+1
4
+1
0
+1
4
+1
23

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS