Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund (S) hyllar bussförarna i länet: ”Jag är väldigt stolt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Ingen kollektivtrafik utan en trevlig och gott bemötande busschaufför. Den 18 mars är det bussförarens dag och den firas just då för att i Paris år 1662 gick den första bussturen, då med häst och vagn. Utvecklingen sedan dess har verkligen gått framåt. I Kalmar län har länstrafiken cirka 800 bussförare som kör bussar dagligen och hjälper invånarna att ta sig dit de behöver”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på lördagen.

– Bussförarens insats är avgörande för att du som resenär ska uppskatta resan. Bussarna som åker i KLT:s regi bra bussförare som varje dag gör sitt för att hjälpa våra resenärer. Det är tack vare deras insats som vi har Sveriges nöjdaste resenärer och det är något jag är väldigt stolt över. Därför känns det extra speciellt att uppmärksamma denna dag, säger Peter Wretlund (S), regionråd och kollektivtrafiknämndens ordförande.

Peter Wretlund (S), regionråd
Peter Wretlund (S), regionråd. Arkivfoto: Peter A Rosén

”Bussföraren är en viktig pusselbit i den regionala utvecklingen då de påverkar resenärens känsla av trygghet under bussresan. Bussförarna på KLT möter tusentals människor varje år och gör det med gott resultat då mätningar visar att KLT har Sveriges nöjdaste resenärer”, skriver Socialdemokraterna.

– En fungerande busstrafik är avgörande för länets utveckling framåt. Bussförarens roll är avgörande för att ge resenärer en bra upplevelse. En positiv upplevelse gör att resenärerna vill åka igen och de uppmuntrar andra att åka kollektivt. Det är bra för både arbetsmarknaden och miljön. Det är också en jämställdhetsfråga då fler kvinnor åker buss än män. Vi är tacksamma för de dagliga insatser bussförarna i länet gör för alla invånare i hela Kalmar län, säger Malin Anell (S), regionråd med ansvar för regional utveckling.

Foto: Socialdemokraterna (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS