Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

PETER WRETLUND (S) OM HOTET MOT OSKARSHAMNS SJUKHUS: “Ska inte få hända”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Regionrådet Peter Wretlund (S) reagerade med både glädje och oro när han på onsdagen läste en ON-artikel om Sverigedemokraternas besök på Oskarshamns sjukhus.

– Jag kan konstatera att det är lovande att fler partier delar min stora glädje kring Oskarshamns sjukhus. Det är bra att oppositionen får se de toppresultat som medarbetarna och ett gott socialdemokratiskt styre frambringat, säger Peter Wretlund, som dock oroas av Sverigedemokraternas vilja att flytta vårdmakten från lokalt förankrade politiker till byråkrater i Stockholm.

Oskarshamns sjukhus. Foto: Peter A Rosén

“I Danmark innebar förstatligandet av sjukvården att nära hälften av akutsjukhusen lades ned åren efter beslutet”

PETER WRETLUND (S), REGIONRÅD

– Erfarenheten från våra grannländer talar sitt tydliga språk. I Danmark innebar förstatligandet av sjukvården att nära hälften av akutsjukhusen lades ned åren efter beslutet. I Norge såg man en liknande utveckling. De små och medelstora sjukhusen läggs ned på löpande band när den lokala förankringen överges. Det ska inte få hända i Oskarshamn, understryker Peter Wretlund.

Peter Wretlund, politiker, socialdemokrat.
Peter Wretlund (S). Foto: Peter A Rosén

Han fortsätter:

– De goda resultaten ska vi göra allt i vår makt att under fortsatt S-styre hålla i och utveckla. Även sjukhuset i sig ska fortsätta att utvecklas. Inte minst genom de omfattande om- och tillbyggnader som ska göras på sjukhuset med exempelvis nya lokaler, magnetkameror och ombyggd kafeteria. Den stärkta kapaciteten när det gäller just magnetkameror kommer att leda till minskade väntetider och ökad tillgänglighet.

Peter Wretlund påpekar att sjukhuset i Oskarshamn under de senaste åren har uppnått strålande resultat.

– Bland annat har sjukhuset landets snabbaste akutmottagning och rankas som Sveriges bästa mindre sjukhus. Det är ett långsiktigt arbete som lett till de goda resultaten i S-styrda Region Kalmar län.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS