PETER WRETLUND (S) OM HOTET MOT OSKARSHAMNS SJUKHUS: ”Ska inte få hända”

PETER WRETLUND (S) OM HOTET MOT OSKARSHAMNS SJUKHUS: ”Ska inte få hända”

2022-03-31 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Regionrådet Peter Wretlund (S) reagerade med både glädje och oro när han på onsdagen läste en ON-artikel om Sverigedemokraternas besök på Oskarshamns sjukhus.

– Jag kan konstatera att det är lovande att fler partier delar min stora glädje kring Oskarshamns sjukhus. Det är bra att oppositionen får se de toppresultat som medarbetarna och ett gott socialdemokratiskt styre frambringat, säger Peter Wretlund, som dock oroas av Sverigedemokraternas vilja att flytta vårdmakten från lokalt förankrade politiker till byråkrater i Stockholm.

Oskarshamns sjukhus. Foto: Peter A Rosén

”I Danmark innebar förstatligandet av sjukvården att nära hälften av akutsjukhusen lades ned åren efter beslutet”

PETER WRETLUND (S), REGIONRÅD

– Erfarenheten från våra grannländer talar sitt tydliga språk. I Danmark innebar förstatligandet av sjukvården att nära hälften av akutsjukhusen lades ned åren efter beslutet. I Norge såg man en liknande utveckling. De små och medelstora sjukhusen läggs ned på löpande band när den lokala förankringen överges. Det ska inte få hända i Oskarshamn, understryker Peter Wretlund.

Peter Wretlund, politiker, socialdemokrat.
Peter Wretlund (S). Foto: Peter A Rosén

Han fortsätter:

– De goda resultaten ska vi göra allt i vår makt att under fortsatt S-styre hålla i och utveckla. Även sjukhuset i sig ska fortsätta att utvecklas. Inte minst genom de omfattande om- och tillbyggnader som ska göras på sjukhuset med exempelvis nya lokaler, magnetkameror och ombyggd kafeteria. Den stärkta kapaciteten när det gäller just magnetkameror kommer att leda till minskade väntetider och ökad tillgänglighet.

Peter Wretlund påpekar att sjukhuset i Oskarshamn under de senaste åren har uppnått strålande resultat.

– Bland annat har sjukhuset landets snabbaste akutmottagning och rankas som Sveriges bästa mindre sjukhus. Det är ett långsiktigt arbete som lett till de goda resultaten i S-styrda Region Kalmar län.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: