Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Poängstark center är klar för IK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn har värvat en poängstark center från den finska högstaligan.

Det handlar om 32-årige Kim Strömberg. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med IKO.

Under säsongen som gick gjorde han hela 50 poäng på 59 matcher i klubben KooKoo, där han för övrigt var assisterande lagkapten.

Den 187 centimeter långe och 84 kilo tunge Helsingforssonen, som är vänsterfattad och har ett antal juniorlandskamper för de finska lejonen på meritlistan, är därmed klar för en svensk klubb för allra första gången i karriären.

Han har lirat i Danmark, Tjeckien, Slovakien, Italien och Österrike. Jokerit är moderklubben och hemma i Finland har han dessutom spelat för Tappara, SaiPa och KOOVEE.

“Har ett smart spel”

Till IKO:s hemsida, https://www.ikoskarshamn.se/artikel/fyp5ak9pg-2egc1/finsk-toppcenter-forstarker-ik-oskarshamn, säger han att han ser fram emot att spela i SHL.

“Det är ett nytt steg i min karriär.”

“Det är första gången jag spelar i Sverige och jag ser det som en stor chans att ta nästa steg i karriären. De senaste säsongerna har jag spelat mer som center och jag tycker själv att det är i den rollen som jag är bäst. Jag är stor och har ett smart spel”, säger Kim Strömberg till IKO:s hemsida.

Han säger också att han hoppas kunna bidra med en hel del mål under den kommande säsongen.

“Jag vet att laget flyttades upp förra säsongen och hade ett tufft första år i SHL. Jag hoppas kunna bidra med att etablera laget i SHL och vara produktiv i båda riktningarna. Jag har inte hunnit läsa på om IK Oskarshamns historia än, men jag vet att det är en liten stad med stort hockeyintresse. Fansen vill alltid att laget ska gå bra och den pressen är bra att ha på sig”, säger Kim Strömberg till IKO:s hemsida.

Klubbens general manager, Thomas Fröberg, ser en stor potential i sitt färskaste nyförvärv.

“Och Arsi (Piispanen) har spelat med honom, så vi vet vad vi får i honom. Det är en stor kraftfull spelare som nyligen skolats om till center, och det är där han vill spela. Han kan bidra både i box- och powerplay”, säger Thomas Fröberg till IKO:s hemsida.

“Väldigt spelskicklig”

Arsi Piispanen spelade med Kim Strömberg i Jokerit och han beskriver Strömberg på följande sätt:

“Väldigt spelskicklig och han har utvecklat sitt poängspel väldigt mycket de senaste åren. Det är en bra kille, både på och utanför isen. Det finns ytterligare potential att plocka ut i honom”, säger Arsi Piispanen till IKO:s hemsida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: IK OSKARSHAMN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS