Privatperson efterlyser ytterligare ett skyddsnät i ishallen i Oskarshamn: Vill undvika att fler får en puck i skallen

Privatperson efterlyser ytterligare ett skyddsnät i ishallen i Oskarshamn: Vill undvika att fler får en puck i skallen

2023-01-24 0 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

En privatperson undrar om kommunen kan sätta upp ytterligare ett skyddsnät i ishallen/Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn, för att undvika att fler får en puck i skallen.

Mannen i fråga skriver om detta i ett mejl till fritidskontoret.

Han berättar att han stod på ståplatsläktaren under IK Oskarshamns hemmamatch mot Rögle lördagen den 14 januari – och under uppvärmningen tog pucken i ribban vid tre tillfällen och for över skyddsnätet, enligt mannen.

”En gång studsade pucken i den blå balken och for neråt i hög hastighet”

Privatperson i ett e-postmeddelande till fritidskontoret i Oskarshamns kommun

”En gång studsade pucken i den blå balken och for neråt i hög hastighet. Jag vet att det har hänt förut att någon fått en puck i skallen och fick hjälp av ambulanspersonalen. Går det att sätta upp ytterligare skyddsnät för att undvika fler olyckor?”, skriver han.

”Skyddsnätet är höjt till max”

Olof Eriksson, anläggningschef vid fritidskontoret i Oskarshamns kommun

”Skyddsnätet är höjt till max (upp till takstolarnas nederkant) och förlängt längs långsidorna. Detta gjordes inför IK Oskarshamns intåg i SHL. Det höjda och förlängda nätet har minskat antalet förlupna puckar drastiskt. Vi har i dag ingen bra lösning på den delen av problemet som kvarstår. Vad jag har förstått så uppstår problemet främst vid värmning innan match?”, skriver Olof Eriksson, anläggningschef vid fritidskontoret, i ett svar.

”Ja, det är väl flest puckar som kommer över vid värmning, men om det händer på match så blir det olyckligt. Men nu är problemet på bordet och ni lyckas nog komma på en lösning någon gång, ni är ju faktiskt drivna och duktiga på fritidskontoret”, svarar mannen.

”Jag får ta med mig dina peppande ord och klura på en lösning”, svarar Olof Eriksson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: