Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Privatperson kritiserar gatuunderhållet: ”Situationen är mycket allvarlig”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”I tron att Oskarshamns kommun skulle agera kring det undermåliga underhållet av våra gator i Oskarshamn är konsekvenserna nu ytterst allvarliga och då i synnerhet kring Humleplan”, skriver en privatperson i ett klagomål som har skickats in till gatuförvaltningen.

”Vi kan börja med de potthål som sedan flera år tillbaka funnits kring brunnslock placerade i vägen, de är nu av sådan karaktär att som bilist behöver man runda dem för att inte förstöra bil och däck, vilket får till följd att man allt som oftast möter bilar på fel sida, som kör mellan potthålen – vilket innebär stora risker. Den oasfalterade cykelvägen innebär att ungdomar som cyklar till och från skolan ibland kör på vägen i stället, då det inte på ett säkert sätt går att framföra en cykel i gruset. Detta innebär stora risker. Vid den nya refugen som byggts i riktning mot Saltvik får man köra på vänstersidan för att potthålen där har sådant djup att man kör sönder bilen om man åker ner i dem. Kortfattat så behöver detta åtgärdas omgående innan någon person eller fordon kommer till skada. Förutsätter att ni agerar skyndsamt och inte skyller på asfaltsläggare, årstid eller annat. Situationen är mycket allvarlig”, skriver personen.

”Humleplan har inte gått som det är planerat av olika orsaker. Men planeringen är att under april månad så ska vi ha åtgärdat körbanan. Brunnarna och övergångsstället är prioriterat. Sen kommer vi även börja med gång- och cykelvägen – och tanken är att den ska vara klar senast i maj månad”, skriver Jonas Johansson, gatuingenjör, i ett svar.

Genrebild: Freepik

+1
59
+1
0
+1
0
+1
8
+1
2
+1
0
+1
9

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS