Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Privatperson slår larm: Här riskerar träd att fall ner på badplatsbesökare

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DRAGSKÄR

I ett klagomål som har skickats in till Oskarshamns kommun skriver en kvinna om träd som riskerar att falla ner på besökare på Dragskärs badplats.

Hon besöker badplatsen omkring en gång per månad – året runt – och vid varje tillfälle har hon kunnat se att träd har fallit ner.

Nu är hon rädd för att träd ska falla ner och skada besökare.

”Flertalet träd är angripna av skadedjur, alternativt påverkade på ett annat sätt, vilket gör att de snart faller omkull”, skriver kvinnan, som betonar att det är dags för en ”stor översyn av naturen runt den kommunala badplatsen”.

”Stor risk”

”Nu är det sportlov, då många familjer brukar vara där och grilla, med mera, vilket innebär en stor risk”, skriver kvinnan.

”Tack för din synpunkt. Har varit där och tittat idag. Nästa vecka, vecka 9, kommer vi att ta ner de träd som vi bedömer kan ramla omkull. Vi kommer endast ta de träd som berör badplatsen. Vissa träd kommer att sparas för att gynna djurlivet”, skriver Stefan Karlsson, vaktmästerigruppsamordnare på fritidskontoret, i ett svar.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
19
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
2
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS