Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Regeringen miljardsatsar för att förebygga psykisk ohälsa: ”Få frågor är så viktiga”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Regeringen miljardsatsar på insatser inom området psykisk hälsa och suicidprevention under 2024. Psykisk ohälsa har ökat de senaste tjugo åren och kostar samhället miljarder i sjukpenning varje år.

”Få frågor är så viktiga som arbetet för ökad psykisk hälsa”, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

Kammarkollegiet fick tidigare i veckan i uppdrag att betala ut 1,5 miljarder kronor till kommuner och regioner, samt 33 miljoner till Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, för insatser inom området psykisk hälsa och suicidprevention 2024.

– Få frågor är så viktiga som arbetet för ökad psykisk hälsa. Regeringens ambitioner är tydliga – det förebyggande och främjande arbetet ska stärkas, antalet suicid ska minska och vården och omsorgen för personer med psykisk ohälsa bli mer tillgänglig och jämlik. Den utökade satsningen på barn och ungas hälsa i årets överenskommelse är ett viktigt steg för att ytterligare stärka arbetet, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

Ledset barn sittandes på bänk i skolan
Foto: Freepik

Satsar på barn och unga

Beslutet, där det bland annat finns en särskild satsning på barn och ungas psykiska hälsa som totalt omfattar 803 miljoner kronor, bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

”Regeringens ambitioner är tydliga – det förebyggande och främjande arbetet ska stärkas, antalet suicid ska minska och vården och omsorgen för personer med psykisk ohälsa bli mer tillgänglig och jämlik.”

Socialminister Jakob Forssmed (KD)

Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

+1
3
+1
0
+1
0
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS