Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Regionen: “Först i nästa vecka finns lediga tider för att boka egenprovtagning”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

Det är hårt tryck över hela länet för att provta sig för covid-19. Först i nästa vecka finns lediga tider att boka för egenprovtagning.

Smittspridning har ökat kraftigt i Kalmar län de senaste veckorna och allt fler vill testa sig för covid-19. Det har lett till att tiderna de närmaste dagarna på apoteken och andra utlämningsställen är fullbokade.

För att i någon grad minska trycket och att ge dem som främst behöver provta sig tider snabbt uppmanar Region Kalmar län att bara de som har symtom bokar test. Har man bokat in sig utan symtom går det att avboka så att en person som bättre behöver tiden kan få den. Det är också viktigt att stanna hemma om man har symtom och ännu inte testat sig.

“Viktig uppmaning”

– Vi använder just nu alla de resurser vi har till vårt förfogande i regionen och kan totalt göra 8 200 analyser i veckan. 5 000 är avsedda för personal och patienter inom sjukvården och den kommunala omsorgen och 3 200 för allmänheten som egentest. Därför är det en viktig uppmaning att bara de som har symtom bokar sig för ett egenprov. Det går inte i dagsläget att utöka testningskapaciteten ytterligare. Vi arbetar fortsatt hårt med frågan, säger samordnare Andreas Delphin på Region Kalmar län.

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS