Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

S och M lyssnar på oppositionen: Nytt äldreboende på gång i centrala Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

Ett nytt äldreboende kan öppnas i centrala Oskarshamn.

På onsdagens sammanträde i socialnämnden lade Kristdemokraterna fram ett yrkande om att socialförvaltningen ska få i uppdrag att arbeta fram en handlingsplan för att minska kön till särskilt boende – och att detta ska ske i nära dialog med nämndens presidium.

KD vill att handlingsplanen ska presenteras inför nämnden senast den 21 juni.

”Direkt efter vårt yrkande begärde majoriteten ajournering och kom sedan tillbaka med ett eget, likartat, yrkande”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

Majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, vill att förvaltningen ska utreda öppning av ett nytt särskilt boende i centrum – och utredningsresultatet ska presenteras på nämndsammanträdet den 21 juni.

”Vi har påtalat problemen med den långa kön till särskilt boende under hela förra mandatperioden och ser positivt på att majoriteten äntligen tycks ha vaknat och insett situationens allvar”

Andreas Englund (KD), andre vice ordförande i socialnämnden i Oskarshamns kommun

– Vi har påtalat problemen med den långa kön till särskilt boende under hela förra mandatperioden och ser positivt på att majoriteten äntligen tycks ha vaknat och insett situationens allvar. Människorna som står i kön är personer med beviljat biståndsbeslut och således har stora behov av en plats på särskilt boende. Att Oskarshamns kommun länge haft en kö på 30–40 personer kan inte beskrivas som något annat än ett politiskt misslyckande, säger Andreas Englund (KD), som är andre vice ordförande i socialnämnden.

– Vi välkomnar att majoriteten äntligen öppnar upp för fler särskilda boenden, och kommer fortsätta att påtala problem när vi ser dem, som en konstruktiv opposition bör göra. Glädjande nog tycks majoriteten i detta fall vara pragmatisk och sätta prestigen åt sidan och lyssna till goda förslag, säger Andreas Englund.

Andreas Englund (KD) tittar in i kameran.
Andreas Englund (KD). Arkivfoto: Peter A Rosén

Under onsdagssammanträdet med socialnämnden presenterades siffror på antalet personer som väntat olagligt länge, mer än tre månader, på en plats i särskilt boende.

I detta fall rörde det sig om 45 personer som hade väntat längre än den lagstiftade maxtiden.

Därför lade Kristdemokraterna fram sitt yrkande – och den samlade oppositionen ställde sig bakom yrkandet.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS