Så hittar du ut i naturen i Oskarshamns kommun

Så hittar du ut i naturen i Oskarshamns kommun

2021-07-29 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMNS KOMMUN

”Intresset för vandring och naturturism har ökat de senaste åren för att verkligen explodera under de två senaste pandemisomrarna. Också hos oss i Oskarshamns kommun finns mycket att upptäcka och därför har vi satsat på att våra vandringsleder nu finns i populära och digitala Naturkartan”, skriver kommunen i ett pressmeddelande på torsdagen.

På www.naturkartan.se/oskarshamn finns alla vandringsleder i Oskarshamns kommun presenterade med information och digital karta. Oskarshamns kommun har valt att satsa på Naturkartan.se för att visa upp vandringsleder och andra saker inom friluftsliv för både invånare och besökare.

Naturkartan samlar vandringsleder och naturupplevelser från hela landet och är en uppskattad digital tjänst som många använder.

”Användaren väljer själv om man vill använda Naturkartan genom sin webbläsare eller ladda ner applikationen till sin smarttelefon. Väljer man smarttelefonen kan man följa kartan under sin naturupplevelse och se aktuell info längs med vägen”, skriver kommunen.

”Det känns mycket bra att våra fina leder nu finns med på Naturkartan. Naturkartan finns i hela landet och är en etablerad, snygg och välanvänd plattform. Med den blir det lättare för både invånare och besökare att uppleva kommunens fantastiska natur”

INGELA OTTOSSON (M), KOMMUNALRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

 – Det känns mycket bra att våra fina leder nu finns med på Naturkartan. Naturkartan finns i hela landet och är en etablerad, snygg och välanvänd plattform. Med den blir det lättare för både invånare och besökare att uppleva kommunens fantastiska natur, säger kommunalråd Ingela Ottosson.

”Göra det enkelt”

”I samband med lanseringen i juli månad presenteras alla vandringsleder i Oskarshamns kommun. Under sommaren och hösten fortsätter arbetet med att presentera övriga utbudet inom friluftsliv, för att göra det enkelt för kommunens invånare och besökare. Målsättningen är att det mesta inom friluftsliv i Oskarshamns kommun kommer presenteras under hösten 2021”, skriver kommunen.

Informationen på Naturkartan.se uppdateras av Attraktiva Oskarshamn AB och aktörer som vill visa upp sitt utbud inom friluftsliv kan göra det kostnadsfritt och är välkomna att kontakta info@oskarshamn.com eller 0491-77 000.

Det är genom en satsning från Oskarshamns kommun genom projektet Mera ut vi har kunnat ansluta oss till Naturkartan.

FAKTA / Om Mera ut

Projektet Mera ut ger extra stöd till Ostkustleden, som förvaltas av Döderhults Naturskyddsförening (DNF), till exempel genom förbättrad information, både längs leden och digitalt.

Projektet har fått stöd av Lokalt Ledd Utveckling-Jordbruksfonden via leaderområdena Kustlandet och Astrid Lindgrens Hembygd samt av Oskarshamns kommun.

Projektet är ett samverkansprojekt mellan olika lokala aktörer; entreprenörer, Döderhults naturskyddsförening, markägare och föreningslivet. Oskarshamns kommun stöttar genom att kommunen står som sökande och projektägare och till viss del finansiering.

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn