Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så många har problematisk skolfrånvaro inom grundskolan i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

– Vi tycker att vi har för många elever som har för låg närvaro i skolan, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.

– Därför har förvaltningen fått i uppdrag att inför nästa nämndsammanträde ta fram förslag gällande den problematiska skolfrånvaron, så att vi kan ta särskilda beslut inom det området.

– Det här är en fråga som vi jobbar med väldigt mycket – och det är en fråga som diskuteras oerhört mycket på nationell nivå. Vi väljer att prata om problematisk skolfrånvaro – vissa pratar om hemmasittare. Men det viktiga är att barn ska ha rätt till sin skolgång.

Har den problematiska skolfrånvaron i Oskarshamns kommun ökat mycket på sistone?

– Vi följer den månad för månad. All skolfrånvaro kan vara problematisk om den är systematisk, oavsett hur många procent det handlar om. När vi följde upp det i augusti, så var det 35 elever som hade olika grader av problematisk skolfrånvaro, säger Anton Sejnehed.

Och då pratar vi om grundskolan?

– Ja, det handlar om alla årskurser i grundskolan.

Ni vet vilka åtgärder som ni ska vidta?

– Ja, och nej. Skolorna har en stor verktygslåda – men det gäller att hitta rätt verktyg och rätt insatser till varje barn. Det finns inte en enda lösning, det är många olika, säger Anton Sejnehed.

Genrebild: Freepik

+1
1
+1
0
+1
1
+1
8
+1
2
+1
1
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS