Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så mycket får Oskarshamnsrevyn av Sparbanksstiftelsen Kronan

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

45 000 kronor.

Så mycket får Oskarshamnsrevyn av Sparbanksstiftelsen Kronan.

S-politikern Yvonne Bergvall (huvudman i stiftelsen) och Ulf Månsson (Swedbanks kontorschef i Oskarshamn) delade ut checken vid Forum i Oskarshamn på tisdagseftermiddagen.

”Vi är överväldigade”

MAGNUS IHSE

– Vi är överväldigade, sa Magnus Ihse, som representerade revygänget tillsammans med Joacim Andersson.

”Stor hjälp”

– För oss är det här en stor hjälp för att vi ska kunna hålla en normal budget nästa år. Det är inte så billigt att köra en revy. Vi ligger på en budget på cirka 250 000 kronor, per revy, sa Joacim Andersson.

Oskarshamnsrevyn, som startades för fyra år sedan, fick ställa in revyuppsättningen ”Kasta Loss” förra året – på grund av coronapandemin.

Revymakarna ställde om och tog i stället ett beslut om att sända en digital revy med det nygamla namnet ”Kasta Loss – Revyn som aldrig spelades” – och den premiärsändes den 23 april i år.

Många har sett den på DVD eller via ett USB-minne.

– Jag har, exempelvis, pratat med omsorgstagare och omsorgspersonal som tycker att det var jätteroligt att se den. Det kan kanske bidra till att revyn får nya målgrupper. Man når ut till fler med USB-minnet och DVD-skivan – och man lånar av varandra, sa Yvonne Bergvall.

Kan det bli som vanligt nästa år?

– Ja, det hoppas vi verkligen. Det här var ett speciellt mellanspel – och det var roligt i sig. Men att stå på scenen, inför publik, är oslagbart, svarade Joacim Andersson.

Sanna Tolkki flyttar

– Tyvärr förlorar vi en av våra medlemmar. Sanna Tolkki ska flytta, berättade Magnus Ihse.

”Vi förbereder oss inför revyn nästa år. Vi skriver för fullt och är redan uppe i tio-elva nummer”

JOACIM ANDERSSON

– Det gäller att hitta en ersättare. Och vi förbereder oss inför revyn nästa år. Vi skriver för fullt och är redan uppe i tio-elva nummer, sa Joacim Andersson.

”Jätteroligt”

– Det är jätteroligt att vi har en Oskarshamnsrevy och att vi kan hålla den vid liv. Det är betydelsefullt – och ni har koll på oss politiker och annat som händer i staden, sa Yvonne Bergvall.

– Ja, det vi tappar i år får vi nog igen framöver. Nu finns det ett uppdämt behov, sa Joacim Andersson.

Yvonne Bergvall passade även på att betona att alla föreningar som är kunder hos Swedbank har möjligheten att få hjälp av Sparbanksstiftelsen Kronan.

Det är bara att gå in och söka på stiftelsen Kronan på nätet och kolla vad som krävs för att få möjlighet att utveckla sin verksamhet. Det är en jury som tar besluten.

”Lätt att söka”

– Det är lätt att söka och man behöver inte redovisa vad man har gjort för pengarna.

– Det är vårt sätt att ge tillbaka ett mervärde till föreningar och organisationer som finns hos Swedbank. Och vi tycker att det viktigt med en blandning mellan kultur-, idrotts och samhällsföreningar, sa Yvonne Bergvall.

– Sett ur ett samhällsperspektiv är det extra kul att få vara med och dela ut den här checken till revygänget. Vi tycker att det är viktigt med samhällsengagemang – och revyn är viktig för kulturen och för Oskarshamn i stort, sa Ulf Månsson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS