Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så mycket kostar det att hålla i gång isbanan på Arena Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Hur mycket kostar det egentligen att hålla i gång isbanan på Arena Oskarshamn?

ON ställer frågan till kommunens fritidschef Daniel Stenberg.

Han berättar att elkostnaden under en ”normalmånad” landar någonstans mellan 150 000 och 250 000 kronor.

– En normal säsong, då temperaturerna varierar, kan elkostnaden landa på cirka 800 000 kronor. Årets första månad med is i år har kostat omkring 150 000 kronor. Detta trots rekordhöga priser, men det har varit gynnsamt med kyla, som tur är, säger Daniel Stenberg, som konstaterar att det är svårare att svara på hur stor totalkostnaden är när det kommer till driften av bandybanan.

– Det är inte helt enkelt. Det beror på flera parametrar. Arenan består av flera delar – simhall, ishall och konstfrusen bana. Det går inte att bryta loss en enskild del helt och hållet, i och med att det tekniska i mångt och mycket är sammanbyggt och beroende av varandra. Bland annat sker värmeåtervinning, vilket ger synergieffekter, säger Daniel Stenberg, som konstaterar att totalkostnaden även påverkas av aktuell temperatur, aktuellt kilowattpris och aktuell snömängd.

– Sedan tillkommer personal, maskiner, diesel, snöröjning, vatten, underhåll, färg, linjer och idrottsmaterial, med mera.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS