Så påverkas tekniska nämndens verksamheter av coronakrisen

Så påverkas tekniska nämndens verksamheter av coronakrisen

2020-04-15 0 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Tekniska nämndens verksamheter påverkas av coronakrisen på flera olika sätt. Restaurangerna vid Solbacka i Oskarshamn och Nyhem i Kristdala är stängda för besökare – de erbjuder endast hämtmat, berättar nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).

– Det fungerar väldigt bra. Besökarna kommer in från ett håll och går ut på ett annat ställe. Det svåra i dessa tider är att vi får bemanningsproblem vid sjukfrånvaro, säger hon på en pressträff på onsdagen.

Oscarsgymnasiet är stängt och kökspersonal därifrån går in och arbetar inom äldreomsorgen.

Skolorna i kommunen serverar två, istället för tre, maträtter sedan en tid tillbaka. Tekniska kontoret har också, som en följd av coronakrisen, fått i uppdrag att tidigarelägga inplanerade byggprojekt, på grund av att byggföretagen meddelat att de har fått allt mindre att göra.

När det kommer till ekonomin för nämnden, så säger Yvonne Bergvall att det kommer att bli ytterst svårt att hålla budgeten i år.

Man har, exempelvis, ett inkomstbortfall när det gäller parkeringsavgifterna vid Gotlandsterminalen, i och med att resandet fortsätter att minska och Almedalsveckan i Visby är inställd, som bekant.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Det går inte längre att ha avgiftsfria offentliga toaletter, konstaterar tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).
Yvonne Bergvall (S) är ordförande i tekniska nämnden i Oskarshamns kommun.
FOTO: PETER A ROSÉN