Så ser det ut i Oskarshamns AIK inför lördagens hemmamatch mot tabelltrean Ljungskile SK

Så ser det ut i Oskarshamns AIK inför lördagens hemmamatch mot tabelltrean Ljungskile SK

2022-06-03 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK, som parkerar på elfte plats i fotbollens division 1 södra, möter tabelltrean Ljungskile SK på hemmaplan på lördagseftermiddagen.

– Läget i laget är bra. Det är klart att förra veckans vinst (2–1 hemma mot jumbon IFK Malmö) var skön och det är alltid lättare att kliva in i en ny vecka med vind i seglet, säger Daniel Ahonen-Örn, assisterande tränare i OAIK, till ON på fredagskvällen.

”I morgon möter vi ett lag som jobbar hårt tillsammans”

DANIEL AHONEN-ÖRN, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Vi analyserade saker i måndags, både det som var bra och sådant som vi kan utveckla – sedan lade vi den matchen åt sidan och siktade in oss på matchen mot Ljungskile.

– I morgon möter vi ett lag som jobbar hårt tillsammans och som med boll hela tiden söker tidiga långbollar, antingen in bakom vår backlinje eller framför – för kamp. Det gäller att vi matchar motståndet i duellspelet – men att vi inte frångår vad vi vill göra. Vi har en matchplan, vi har ett arbetssätt och det tycker jag börjar sätta sig mer och mer för varje vecka. Förhoppningsvis får vi se prov på det i morgon, säger Daniel Ahonen-Örn.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn