Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så tycker våra läsare om arenafrågan: ”Ett bevis på framgångsrik idrottskultur”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ska IK Oskarshamn få spela kvar i en ombyggd Be-Ge Hockey Center där publikkapaciteten är låst till 3 275 besökare eller ska SHL-laget ska få spela på en ny hemmaarena med högre publikkapacitet? Det är den viktiga arenafrågan som snart ska få ett beslut.

Avgående kommundirektören Rolf Persson arbetar med just nu med arenafrågan med hjälp av en arbetsgrupp, bestående av företrädare från flera förvaltningar. Kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) har sagt att förhoppningen är någon form av beslut före årsskiftet.

Till IK Oskarshamns match mot Luleå Hockey i lördags tävlade vi ut tio ståplatsbiljetter och passade då på att fråga våra läsare om de anser att Oskarshamn behöver en ny ishall. Nedan presenterar vi några av svaren som inkom.

Tycker du att Oskarshamn behöver en ny ishall?

”Ja, ishallen börjar bli sliten för att hålla SHL mått. Jag tycker det är bättre att ungdomslagen ska ha den nuvarande ishallen för att kunna ha bra träningstider och kanske inte heller sena tider. Jag tycker den nya ishallen ska isåfall vara för herr laget, J20 laget och damlaget med bra faciliteter.”

”Absolut, lådan måste bli större så fler bönder från Småland får plats!”

”Ja det skulle vara bra. Det behövs för folket och hockeyn. Hockeyn har verkligen växt explosionsartat senaste åren i Oskarshamn och är en bra samlingsplats för alla. Så en ny större hall vore bra med fler sittplatser och ståplatser. En ny större hall kan ju även funka till konserter och andra evenemang.”

”Ja det vore ett lyft för hela kommunen. Ett bevis på framgångsrik idrottskultur.”

”Ja det tycker jag verkligen. Vi spelar i den högsta ligan i Sverige och vårt fina lag förtjänar att speglas av en vacker arena. Inte bara hockey kan utövas i den nya arenan utan det kan vara en samlingsplats för många olika aktiviteter. Samtidigt kan BeGe användas till att andra lag inom IK kan få mer istid som dem förtjänar. Detta kommer gynna vår kära stads näringsliv och sist men inte minst gynna vår kära Martin Filander som förtjänar mer än en städskrubb som kontor!”

”Nej! Finns viktigare saker såsom skola, omsorg och landsbygd att lägga pengar på.”

”Ja, det behöver både staden och klubben. Jobbar i skolans värld och vet att t.ex. flicklagen får väldigt udda tider pga. bristande tider och det kommer göra att fler väljer bort hockeyn vilket kommer missgynna tillväxten i damhockeyn.”

”Oskarshamn växer, låt staden & invånarna fortsätta att utveckla idrotten och mer därtill om det byggs en hall som kan vara mycket mer än en ishall.”

”Ja! Det skulle öka möjligheter för andra evenemang utöver hockey. Man skulle då få två arenor. Perfekt för konserter, mässor, evenemang. Detta skulle gynna inte bara enskilda idrottsföreningar, utan även andra föreningar, företag, skolor och invånare. Och evenemang drar folk som kommer utifrån. Och de skulle få upp ögonen för Oskarshamn stad och kommun och kanske flytta dit. Och kanske startar dessa företag som ger arbetstillfällen… Har man i kommunledningen råd att bara titta på kostnader?”

”Tycker den är bra som den är”

”En helt ny arena för hockey och andra evenemang ger staden en helt ny klang. Attraktiv blir vår lilla stad. Det borde göra varje invånare lite extra glad.”

”Ja, IKO har vuxit ur Be-Ge Hockey Center och det är akut med en ny isyta och behöver mer utrymme och publik platser.”

”Det trycket som är på hemmamatcherna är magisk. I en ny arena (större) kommer de bara att bli ännu mer magiskt. Dessutom tycker jag laget förtjänar de nu när de börjar etablera sig i SHL!!”

Läsarfråga

IK Oskarshamn vill ha en helt ny evenemangsarena. Vad anser du om det historiska beslut som snart ska tas?
1892 röster

Mer läsning

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS