Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

SD: Dominobrickorna fortsätter att falla på Oskarshamns sjukhus

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

Likt fallande dominobrickor på rad avlövas Oskarshamns sjukhus under Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Centerpartiets styre.

Under de senaste två mandatperioderna har Oskarshamns sjukhus genomgått en radikal avlövning under det socialdemokratiska styret, tillsammans med Centerpartiet och Vänsterpartiet.

”Allvarliga konsekvenser”

Denna nedmontering av sjukvården har inte bara resulterat i en akut kris för sjukhuset, utan har också allvarliga konsekvenser för både invånarnas hälsa och kommunens möjligheter till tillväxt och utveckling.

Genom det senaste beslutet att ta bort MOA-platserna (observationsplatser), motiverat av hög arbetsbelastning, förvärras situationen ytterligare.

Detta drastiska steg innebär högst troligt att förutsättningarna minskar ytterligare för att Oskarshamns sjukhus ska kunna ta emot svårt sjuka patienter.

Intensivvårdsplatserna är borttagna, de medicinska intermediärvårsplatserna är borttagna och nu, i och med den senaste förändringen på Oskarshamns sjukhus, så är även observationsplatserna berövade.

Är regionmajoriteten informerade om de senaste avlövningarna?

Hur ställer sig Oskarshamnarna Peter Wretlund(S) och Lena Granath(V) till detta?

Eller är det så att partipiskan väger tyngre än vad Oskarshamn gör för dessa två?

Hur ser konsekvensanalyserna ut för alla dessa nerdragningar? Har det ens gjorts konsekvensanalyser

Kommer regionmajoriteten ta ansvar för de konsekvenser som nu riskerar att uppstå?

Oavsett så är det hög tid att börja ifrågasätta saker.

Bakom dessa nedskärningar och avlövningar ligger en tydlig brist på politisk vilja och ledarskap.

Trots fina ord och statistik från S-V-C majoriteten så saknas det en genuin strävan att bevara och utveckla sjukhuset till det bästa för invånarna.

”Cynisk strategi”

I stället har politiken och sjukhusledningen skapat tuffa förutsättningar som de sedan kan peka på som skäl för ytterligare neddragningar. Det är en cynisk strategi som offrar människors liv och hälsa för politiska intressen.

Detta är inte bara ett misslyckande från det politiska styrets sida utan även ett svek mot oskarshamnarna med omnejd och deras rätt till en tillgänglig och trygg sjukvård. Det är gång på gång bevisat att det socialdemokratiska styret, tillsammans med Centerpartiet och Vänsterpartiet, INTE agerar för Oskarshamn och dess invånares bästa. Snarare tvärt om. Det är inte utan att vi ställer oss frågan om vilken agenda som faktiskt ligger till grund för de ständiga avlövningarna på Oskarshamns sjukhus.

Vilka blir vinnarna när Oskarshamns sjukhus avlövas mer?

Sverigedemokraterna har alltid stått upp för Oskarshamns sjukhus och dess betydelse för kommunens och regionens framtid.

Vi kräver att medel används till kärnverksamheterna och att politiken prioriterar invånarnas välmående och hälsa framför politiska spel och nedskärningar.

Vi ser det som vår uppgift att kämpa för en sjukvård som är tillgänglig och av hög kvalitet för alla medborgare. Ännu än gång blir vi tvungna att upprepa oss om hur otroligt viktigt sjukhuset är för Oskarshamn, en kommun som strävar efter att växa och nå ett mål om 30 000 invånare till 2030.

”Ansvarsfull politik”

Det är dags att byta ut det politiska ledarskapet och ersätta det med en ny, ansvarsfull politik som verkligen arbetar för oskarshamnarnas bästa och säkrar sjukhusets framtid.

Sverigedemokraterna har den handfasta politiska viljan och strategin för att sätta stopp för de fallande dominobrickorna. Med Sverigedemokraterna vid rodret kan vi återigen bygga upp en sjukvård som är en tillgång för hela samhället och som möjliggör kommunens och regionens tillväxt och utveckling.

Ted Nyberg (SD)
Ordförande
Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Leif Axelsson (SD)
Oppositionsråd
Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Foto: Sverigedemokraterna
Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun.
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

Foto: Peter A Rosén (överst)

+1
46
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS