Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD: Förbättrat företagsklimat är avgörande för Oskarshamns kommuns framtid

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Oskarshamn, denna pärla vid kusten och Smålands skogar, är en kommun med stor potential.

Med ett antal riktigt stora företag och en mångfald av medelstora och mindre företag har vi en bra grund att stå på.

Men det är viktigt att vi inte blir bekväma i denna situation.

Vi måste ständigt arbeta för att förbättra företagsklimatet och skapa de bästa förutsättningarna för alla företag att frodas och växa.

Det är en kritisk del av det större pusslet att få vår kommun att växa och frodas.

“Enligt Svenskt Näringslivs senaste enkät om företagsklimatet i Oskarshamn har vi endast förbättrat tre av 15 parametrar”

Leif Axelsson (SD) och Ted Nyberg (SD)

Enligt Svenskt Näringslivs senaste enkät om företagsklimatet i Oskarshamn har vi endast förbättrat tre av 15 parametrar.

Detta är ett alarmerande tecken på att vi inte gör tillräckligt för att stödja våra lokala företagare.

Företagen ger kommunen låga betyg för information och kommunikation, vilket indikerar en brist på dialog och förståelse för deras behov.

Men vi oskarshamnare ska ej misströsta, alla kommuner i Kalmar län har det tufft och Kalmar län i sin helhet backar i samma undersökning.

“Ska kämpa hårdare!”

Men detta är inte skäl för att vi i Oskarshamn ska vila. Vi ska kämpa hårdare!

I en nyligen inlämnad interpellation, till KSNAT:s ordförande och kommunalrådet Lucas Lodge (M) ställer vi frågor om vad den styrande majoriteten (Socialdemokraterna och Moderaterna) tänker göra för att vända denna negativa trend.

Vi behöver konkreta åtgärder och en tydlig plan för att förbättra företagsklimatet.

Kommunen måste visa att den är villig att lyssna på och arbeta tillsammans med företagare för att hitta lösningar på de problem som identifierats.

Förbättrad infrastruktur är en av de mest akuta frågorna.

Företagen i Kalmar län, inklusive Oskarshamn, har länge signalerat att vägnätet är otillräckligt och att underhållsskulden för svenska vägar och järnvägar nu uppgår till över 70 miljarder kronor.

Det är avgörande att vi börjar prioritera emellan, och investera i dessa områden för att underlätta för transporter och förbättra effektiviteten i företagens verksamhet.

Trygghet och säkerhet är andra områden som behöver adresseras. Många företag upplever att brottslighet och otrygghet påverkar deras verksamhet negativt.

“Har föreslagit kamerabevakning”

Sverigedemokraterna har föreslagit kamerabevakning på strategiska platser, ett förslag som bör utvärderas noggrant. Vi måste se till att företagen kan verka i en trygg miljö för att inte hämmas i sin tillväxt.

Kommunen behöver också förbättra dialogen med företagarna. Företagen efterfrågar bättre förståelse för deras situation från kommunens beslutsfattare och mer serviceinriktad myndighetsutövning. En tätare och mer konstruktiv dialog skulle kunna lösa många av de problem som företagen står inför.

“Att förbättra företagsklimatet är inte bara en fråga om att stödja de enskilda företagen, utan det handlar om hela kommunens framtid”

Att förbättra företagsklimatet är inte bara en fråga om att stödja de enskilda företagen, utan det handlar om hela kommunens framtid. När företagen mår bra, växer och anställer fler, ökar skatteintäkterna, vilket ger oss bättre möjligheter att investera i allt från skola och vård till infrastruktur och kultur.

“Måste vara proaktiva”

Vi måste vara proaktiva och visa att vi är en kommun som värnar om och stöttar våra företag. Kommunen har, som bekant, ett ambitiöst mål om att växa till 30 000 invånare till 2030.

Endast genom att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra företag att lyckas kan vi säkerställa att Oskarshamns kommun fortsätter att växa och blomstra.

Samtidigt som det är vår gemensamma uppgift att arbeta för en bättre framtid, så måste politiken skapa förutsättningar för att vi alla ska kunna frodas i denna bättre framtid.

På så sätt kommer även Oskarshamn att frodas och skapa grogrund för framtidens oskarshamnare.

Leif Axelsson (SD)

Oppositionsråd

Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Ted Nyberg (SD)

Ordförande

Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén
Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Foto: Peter A Rosén
+1
13
+1
2
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS