Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

SD-förslag: Nattparkering för tung trafik med ett matställe i Oskarshamn

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

En nattparkering för tung trafik – med ett matställe och en sanitär anläggning.

Det är vad Sverigedemokraterna vill se i anslutning till den nya sträckningen av väg 37/47, som ska gå mellan Århult och E22:an, södra av- och påfarten, i Oskarshamn.

Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) skriver om detta i en motion som har skickats in till fullmäktigeförsamlingen.

”Oskarshamn är en motor i hela Kalmar län som den största industristaden i länet.

“Missar intäkter”

Men trots den motor och industristad som vi faktiskt är så saknas det infrastruktur för den tunga trafiken. Infrastrukturen för denna trafik behöver verkligen förbättras. Ett steg i rätt riktning är redan taget i och med den nya vägen som ska gå mellan Århult och södra av/på-farten E22. Detta kommer avlasta de mer centrala vägarna från tung trafik i Oskarshamn. Men vad som saknas här i mellanlänet och i Oskarshamn är en ändamålsenlig, övervakad nattparkering med rastplats och sanitär anläggning. I dag så parkerar lastbilar där de kan för sin vila. De åker exempelvis till Liljeholmens eller så rastar de på parkeringsfickor på vägarna eller i industriområdena. I värsta fall så åker de vidare för sina raster och då missar Oskarshamns kommun diverse intäkter. I och med den nya vägen, mellan Århult och södra av/på-farten E22, så kommer det att skapas ett naturligt, vältrafikerat kryss som kan vara en lämplig plats för en nattparkering med ett matställe och en sanitär anläggning. Det bör tilläggas att anläggningen såklart inte bara kommer att nyttjas av tung trafik som ska till Oskarshamn, utan även av trafik som ska till Gotland och förbipasserande både från näringslivet och av privatpersoner. Om vi vill växa som kommun så är en god infrastruktur en grundförutsättning. God infrastruktur skapar förutsättningar för nyetablering som i sin tur föder arbetstillfällen och nyinflyttningar. Sverigedemokraterna vill se att staden växer och frodas”, skriver Leif Axelsson.

Sverigedemokraterna föreslår därför fullmäktige att besluta:

  • Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda var en lämplig plats kan vara för en nattparkering för tung trafik med ett matställe och en sanitär anläggning.
  • Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att se vilka olika typer av bidrag eller andra finansiella möjligheter som finns för att kommunen ska kunna bistå med sin del i projektet kring nattparkeringen.
  • Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att aktivt verka för att en sådan anläggning byggs, antingen i samband med att den nya vägen byggs eller efter att vägen är färdig.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
60
+1
1
+1
1
+1
2
+1
2
+1
0
+1
2

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS