Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD har fått in bevis på bristande storstädning inom äldreomsorgen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamns-Nytt har tidigare berättat om bristfällig storstädning inom äldreomsorgen i Oskarshamns kommun.

Nu har även Sverigedemokraterna fått telefonsamtal och bilder från personal och anhöriga som bekräftar att det finns äldreboenden som inte storstädas regelbundet.

Leif Axelsson (SD).

I en skrivelse till socialnämnden konstaterar socialnämndsledamöterna Leif Axelsson och Ulla Bengzon att bilderna visar att det finns smutsiga ytor.

Ytor som i normala fall ska vara städade.

“Efter att ha fått tillåtelse och förtroende från avsändarna har Sverigedemokraterna låtit ordföranden samt vice ordföranden i socialnämnden ta del av bilderna. Vid det tillfället krävde vi att frågan om städrutiner och storstädning skyndsamt ska komma upp på nämndens dagordning”

LEIF AXELSSON (SD) OCH ULLA BENGZON (SD) I EN SKRIVELSE TILL SOCIALNÄMNDEN

”Efter att ha fått tillåtelse och förtroende från avsändarna har Sverigedemokraterna låtit ordföranden samt vice ordföranden i socialnämnden ta del av bilderna. Vid det tillfället krävde vi att frågan om städrutiner och storstädning skyndsamt ska komma upp på nämndens dagordning”, skriver Leif Axelsson och Ulla Bengzon.

Ingen kritik mot personalen

”Från Sverigedemokraternas sida vill vi vara tydliga med att vi inte kritiserar personalen inom omsorgen. De gör fantastiska insatser och arbetar utifrån de förutsättningar som politiken ger dem. Frågan om storstädning av äldreboenden och städrutiner är ett politiskt ansvar och här måste politiken ta ansvar för den uppkomna situationen.”

Ulla Bengzon.

”Det är därför som Sverigedemokraterna har tillskjutit 1 miljon kronor för storstädning av kommunens äldreboenden, men eftersom vi inte har fått gehör för detta hos övriga partier väljer vi att lyfta frågan även i socialnämnden. Normal städning utförs idag av personalen på kommunens äldreboenden. Vi anser dock att personalen inom äldreomsorgen ska vårda våra äldre och bedriva omsorg och därför ser vi det som den bästa lösningen att en extern utförare anlitas för storstädning av kommunens äldreboenden, exempelvis en gång i halvåret.”

“Ska storstädas”

”Det är med anledning av detta som vi lämnar in den här skrivelsen. Vi förväntar oss därför att socialnämnden så fort som möjligt kommer att hantera denna mycket viktiga fråga. För oss sverigedemokrater är den kommunala omsorgen en principfråga och våra äldre har rätt till en god och värdig ålderdom där det egna hemmet också ska storstädas”, skriver Leif Axelsson och Ulla Bengzon.

“Det får inte se ut så här”

LEIF AXELSSON

Sverigedemokraterna vill att nämnden ska utreda behovet av storstädning på kommunens gruppboenden och diskutera nuvarande rutiner kring städning/storstädning inom äldreomsorgen.

– Det får inte se ut så här. Det måste finnas fungerande rutiner för storstädningen, säger Leif Axelsson till vår tidning.

Han betonar också att det givetvis inte ser likadant ut överallt.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS