Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

SD: Skryt utan åtgärder från S-V-C-majoriteten!

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

Replik på en debattartikel från S, C och V (”I mätning efter mätning ligger Region Kalmar län i topp”) som ON publicerade den 4 april.

Att S-V-C-majoriteten i Region Kalmar län självbelåtet klappar sig själva på axeln, medan verkliga problem sopas under mattan, är inte bara oroväckande utan direkt ansvarslöst.

Till att börja med så ställer vi oss frågande till varför svarsfrekvensen i denna enkätundersökning är så låg och hur relevant innehållet då blir. Om hälften av alla tillfrågade väljer att inte svara så måste man ställa sig frågan: Varför?

”Tripp, Trapp och Trull”

När vi läser om ”de nöjdaste primärvårdspatienterna i Sverige”, så är det inte politikerna som ska hyllas, utan vårdpersonalen. Trots det så står Tripp, Trapp och Trull på bild var och varannan dag. Man skulle kunna tro att S-V-C-majoritetens nya strategi i sjukhusfrågan är masspropaganda och att helt enkelt propagera mer och högre än all kritik som S-V-C-majoriteten faktiskt får i sjukhusfrågan. Ingen skulle bli förvånad om så är fallet då det är en klassisk socialdemokratisk debatteknik.

Vidare undrar vi varför S-V-C-majoriteten aldrig pratar om de läkare och sjuksköterskor som valt att lämna Oskarshamns sjukhus på grund av ohållbara arbetsförhållanden. Är det verkligen ett tecken på en vård i ”toppklass”?

”Inte fler tomma ord”

Vi har sagt det förr och säger det igen – med statistik och fina ord kan man bevisa allt.
Kanske är det dags att majoriteten öppnar ögonen och inser att glänsande statistik inte botar sjuka, inte minskar personalens utmattning och definitivt inte förhindrar att medarbetare röstar med fötterna. Ta itu med den verkliga krisen vid Oskarshamns sjukhus – en kris av ledarskap och förtroende.

Sverigedemokraterna står för en politik där verkligheten inte förnekas för att skapa en vacker fasad. Det är dags för konkreta åtgärder, inte fler tomma ord.

Martin Kirchberg (SD), regionråd, Region Kalmar län

Bo Karlsson (SD), regionstyrelsen, Region Kalmar län

Claus Zaar (SD), regionstyrelsen, Region Kalmar län

Anni Juhl Nielsen (SD), regionfullmäktige, Region Kalmar län

Ted Nyberg (SD), ordförande för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Genrebild: Freepik

+1
25
+1
2
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS