Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD vill förbättra möjligheten att ta sig till och från Kastrup

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion till regionfullmäktige om att förbättra möjligheterna att ta sig till och från Kastrup med tåg.

Partiet pekar på att möjligheten idag att resa från Kalmar, Nybro eller Emmaboda med Öresundståg är sämre jämfört med t.ex. från Växjö. Det påverkar möjligheten att ta sig till Kastrup, för vidaretransport ut i Europa. Partiet framhåller att Region Kalmar län, liksom Region Kronoberg, är delägare i Öresundståg.

”Reser man från Växjö med första tåget på morgonen är man framme i Köpenhamn en timme tidigare än om man tar första tåget från Kalmar”

TOMAS TROSSING (SD)

– Reser man från Växjö med första tåget på morgonen är man framme i Köpenhamn en timme tidigare än om man tar första tåget från Kalmar. Från Köpenhamn till Växjö kan man resa två timmar senare på kvällen än vad som är möjligt om man ska till Kalmar. Vi ska ha samma möjligheter att ta oss till och från Köpenhamn som man har i Kronoberg, säger Tomas Trossing (SD), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

SD föreslår därför i sin motion att Region Kalmar län ska utreda förutsättningarna för att öka Öresundstågs turer vardagar till och från Kalmar. Partiet vill att de två sista turerna från Köpenhamn till Växjö fortsätter till Kalmar och sista tåget kvarblir i Kalmar för att nästa morgon avgå så tidigt, att det avpassas mot Växjös första morgonavgång mot Köpenhamn.

”Det finns inget logistiskt skäl att det sista tåget från Kastrup inte skulle kunna fortsätta till Kalmar och stå där över natten”

TOMAS TROSSING

– Det finns inget logistiskt skäl att det sista tåget från Kastrup inte skulle kunna fortsätta till Kalmar och stå där över natten, fortsätter Tomas Trossing. Med vårt förslag skulle man från Kalmar kunna vara framme en timme tidigare i Kastrup och omvänt kunna resa upp till två timmar senare från Kastrup och vara framme i Kalmar samma kväll. På det sättet skulle möjligheterna att från Kalmar, Nybro och Emmaboda med omnejd snabbt ta sig till och från städer ute i Europa öka.

Sverigedemokraterna påpekar att samtliga politiska partier i Region Kalmar län nyligen enade sig om att stå bakom satsningen på Stångådals- och Tjustbanorna, ”En snabbstart för Sydöstra Sverige”.

– På samma sätt bör det vara en självklarhet att vi enar oss om att verka för förbättrade kommunikationer med Öresundståg, där länsmedborgarna är delägare, säger Tomas Trossing.

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS