Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD vill ta bort parkeringsavgifterna i Oskarshamn från och med den 1 juli

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna vill ta bort parkeringsavgifterna, och återinföra fri parkering med parkeringsskiva, i Oskarshamn från och med den 1 juli i år.

Det skriver oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i ett pressmeddelande.

Partiet vill ha avgiftsfri parkering på de platser som var avgiftsfria innan införandet av p-avgifter (1 juli förra året).

På tisdagens kommunstyrelsemöte stod SD fast vid sitt tidigare yrkande i frågan, som lades fram i kommunstyrelsens arbetsutskott, men i kommunstyrelsen lade man fram tillägget om att återinföra avgiftsfri parkering, med p-skiva, från och med den 1 juli.

Partiet tycker dessutom alltjämt att parkeringsavgiftsutvärderingen är bristfällig till viss del – framför allt i den ekonomiska uppföljningen.

– Tyvärr så yrkade Socialdemokraterna och Moderaterna på sitt förslag kring parkeringsavgiften, vilket då också blev kommunstyrelsens beslut. Inget återinförande av p-skivan alltså. Parkeringsavgifterna kvarstår, men med vissa justeringar, konstaterar Leif Axelsson.

Magnus Larsson (C) yrkade med instämmande av Ingemar Lennartsson (KD) och Karl-Erik Gustavsson (L) om att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att upphäva beslutet om införande av parkeringsavgifter i centrum och att återinföra p-skivan för parkering i centrum.

Mathias Karlsson (KLP) lämnade in en protokollsanteckning om att han stödjer Magnus Larssons yrkande.

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén
+1
26
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS