Seger för Craftstadens damer i Smålandscupen

OSKARSHAMN

Craftstadens damer var numret större än Värnamo och vann med 5-2 (1-1, 3-1, 1-0).

– Det var en stabil seger, men den borde varit några bollar större, säger Craftstadens tränare Mikael Thorn.

CIBK gick in i den andra omgången av Smålandscupen som är ett gruppspel med tre lag. Förutom Värnamo så ingår också Sävsjö i gruppen.

Värnamo, som spelar i division ett, började bra på sin hemmaplan och Craftstaden var inte riktigt med från start.

– Vi är inte med i försvaret och låter Värnamo vinna duellerna, det var inte bra, säger Mikael Thorn.

– Sedan blev det bättre, men vi utnyttjar varken de ytor eller de chanser vi får, kvaliteten var för dålig.

Perioden slutade dock 1-1 och precis som i förra veckans match mot Sävsjö pratade man i pausen om att vara mer noggranna. Även den här gången gav det effekt.

”Höjer nivån”

– Vi höjer nivån direkt i början av andra och gör tre mål på sex minuter fram till 4-1. Efter det har vi matchen, men utnyttjar inte de lägen vi får.

Värnamo reducerade till 2-4 efter ett slarvigt byte av Craftstaden. Båda backarna bytte samtidigt när Värnamo hade bollen under kontroll.

– Vi har pratat om just detta, det var faktiskt bra lärpengar att få se under match att det kan straffa sig om vi inte är noga med bytena, säger Mikael Thorn.

Craftstaden hade alltså 4-2 inför den sista perioden och det skulle bli ett mål till i den tredje.

”Nöjd”

Emilia Lindgren smällde vackert upp bollen i krysset.

– Vi har mycket boll hela sista perioden och kontrollerar matchen, vi borde gjort ett par mål till, men annars är jag nöjd med insatsen, avslutar Mikael Thorn efter 5-2-vinsten.

Extra plus delas ut till Emilia Lindgren och Christine Borg.

På söndag den 20 september tar Craftstaden emot Sävsjö i nästa gruppspelsmatch.

INNEBANDY

Smålandscupen dam, omgång 2, grupp 2

Värnamo IK – Craftstadens IBK 2-5 (1-1, 1-3. 0-1)

Mål Craftstaden: Elin Ljunggren 2, Elna Olsson, Nathalie Berggren, Emilia Lindgren.