Sejnehed (S): ”Jag hoppas att Magda blir Sveriges första kvinnliga statsminister”

Sejnehed (S): ”Jag hoppas att Magda blir Sveriges första kvinnliga statsminister”

2021-09-14 0 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Tidigare på tisdagskvällen berättade vi att Socialdemokraterna i länet har nominerat finansministern Magdalena Andersson till partiledarposten. Läs den artikeln här.

Anton Sejnehed (S), arbetarekommunens ordförande i Oskarshamns kommun, berättar att hon har ett stort förtroende bland medlemmarna på det lokala planet.

– I Oskarshamn bjöd vi in våra medlemmar till dialog och alla fick möjlighet att komma in med förslag på viktiga egenskaper och förslag på namn. Magda visade sig ha ett stort förtroende bland våra medlemmar. Magda har erfarenheter som gör att hon från dag ett kan leverera. Hon är kompetent och har vid flera tillfällen visat att hon kan leda och genomföra reformer som gör skillnad för människor. Samtidigt är hon tuff och ideologiskt trygg. Tidigare i år presenterade hon tillsammans med andra ett arbete för ökad jämlikhet. Flera av förslagen är sådana som vi från Oskarshamn under flera år har förespråkat. Jag hoppas att Magda blir vald till partiledare och därefter blir Sveriges första kvinnliga statsminister, säger han.

Jonas Erlandsson (S), oppositionsråd i Högsby kommun, säger så här:

– I Högsby är det Magda  som vi diskuterat och de flesta har sett henne som en bra och kompetent kandidat.

Jonas Erlandsson (S).

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: