Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sex miljarder kronor extra till vården i Sverige: 155 miljoner till Region Kalmar län – ”Framgång för KD”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Regeringen – Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, som styr landet tillsammans med Sverigedemokraterna – skjuter till sex miljarder kronor extra till vården i vårändringsbudgeten.

”För Region Kalmar län innebär det ett tillskott på 155 miljoner kronor”, skriver Kristdemokraterna i länet i ett pressmeddelande.

”Behöver prioriteras”

– Detta är en tydlig framgång för Kristdemokraterna i regeringsförhandlingarna. Sjukvården står inför många utmaningar. I vårt län ser vi bland annat att ambulansen behöver mer resurser för att klara sitt uppdrag – men även att vården av de mest sköra äldre behöver prioriteras, säger regionrådet Jimmy Loord (KD).

”Kristdemokraterna i Kalmar län uppmanar nu den politiska majoriteten i regionen att använda regeringens satsning för att stärka upp kärnverksamheten”, skriver KD.

”Klokt”

– Regionen behöver använda det här tillskottet för att behålla våra medarbetare och stärka upp befintlig viktig verksamhet. Exempelvis att hålla vårdplatser öppna och att omställningen till god nära vård är ordentligt finansierad, fortsätter Jimmy Loord.

”Regeringen tillsätter också en effektivitetsdelegation för att säkerställa att statsbidragen används till det regeringen avsett”, skriver KD.

– Jag tycker det är klokt att det finns en uppföljning. Vi ska vara varsamma med skattemedel och så även i Region Kalmar län. Sjukvården ska klara av sitt uppdrag, det ska vara regionens första, andra och tredje prioritering när de här nya medlen ska fördelas. Att regeringen nu också lägger stort fokus på att arbeta bort vårdköerna och ta ett nationellt grepp är positivt, säger Jimmy Loord.

Genrebild: Freepik

+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS