Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: Nu kommer rekordstor skatteåterbäring

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

EKONOMI

Skatteåterbäringen är på väg. I år får 3,3 miljoner personer dela på en rekordstor återbäring i april, 34 miljarder kronor, vilket är sju miljarder mer än förra året. Pengarna betalas ut den 9 – 12 april till den som godkänt digitalt utan ändringar eller tillägg senast den 3 april och som har anmält bankkonto till Skatteverket.

För att få skatteåterbäringen redan i april krävdes det att deklarationen godkändes digitalt senast den 3 april utan ändringar eller tillägg. De som gjort det, har anmält konto för utbetalning och ska få pengar tillbaka, delar i år på cirka 34 miljarder kronor. Den som har glömt att anmäla bankkonto för utbetalning kan fortfarande göra det.

– Enklast är att göra det på vår webbplats, där finns bra vägledning, säger Jan Janowski som är deklarationssamordnare på Skatteverket. Efter det att kontot är anmält tar det cirka en vecka att få pengarna utbetalda.

Varnar för bedragare

Det finns även personer som ska få tillbaka på skatten och har anmält konto, men som trots det inte får någon utbetalning. Det kan exempelvis bero på skulder hos Kronofogden eller på att återbäringen är lägre än 100 kronor och som då finns kvar på skattekontot.

525 000 personer har ska betala kvarskatt om sammanlagt 1,3 miljarder kronor. Det är nytt för i år att även den som får kvarskatt får sitt skattebesked i april, om deklarationen godkändes digitalt senast den 3 april utan ändringar eller tillägg. Kvarskatten går bra att betala med Swish eller till Skatteverkets bankgiro och betalningen går att dela upp så länge den är slutbetalad på förfallodagen, som är den 12 juli.

– Vi vill också passa på att varna för bedragare som tyvärr alltid är i farten när skatteåterbäringen kommer, säger Alem Resulovic, sektionschef. Var vaksam på bluffmejl och bluff-sms, klicka inte på okända länkar och logga inte in på din bank på uppmaning av någon annan. Skatteverket frågar aldrig efter kontouppgifter per telefon, mejl eller sms.

Den som ska få återbäring men gjort ändringar eller tillägg, deklarerat på papper eller efter den 3 april kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att skicka in din deklaration är den 2 maj.

Mobil med BankID
Logga ALDRIG in med BankID på uppmaning av någon annan. Myndigheter och banker frågar aldrig efter kontouppgifter. Var vaksam på bluffmejl och bluff-sms. Klicka inte på några okända länkar. Foto: BankID

Foto: Fialotta Bratt

+1
6
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS