Skön bortaseger för Craftstadens damer i Växjö – kontraktet i praktiken klart

INNEBANDY

Allsvenskan Södra

Växjö IBK – Craftstadens IBK 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Mål CIBK: Sanna Zetterling 2, Antonia Jonsson, Lisa Sundberg Tisell, Elin Petersson

Vinst med 5-1 (1-0, 2-1, 2-0) borta mot Växjö innebär att det med allra största sannolikhet nu är klart med allsvenskt spel för Craftstadens damer även nästa säsong. Trots att det återstår två matcher.

Som vanligt fungerade Craftstadens försvarsspel alldeles utmärkt, laget släpper in väldigt lite mål. När man sedan får lite utdelning framåt blir det därför oftast tre poäng.

Craftstaden tog ledningen med 1-0 i slutet av den första perioden genom Antonia Jonsson och i början av den andra ökade Sanna Zetterling på till 2-0

Växjö reducerade visserligen men när Craftstaden fick chansen i numerärt överläge i slutet av perioden skickade Lisa Sundberg Tisell in 3-1 med bara en sekund kvar på klockan; 19.59.

I den tredje perioden gjorde Sanna Zetterling sitt andra mål fram till 4-1 efter 7.12. Växjö försökte, men lyckades inte göra några fler mål. Istället fastställde Elin Petersson slutresultatet till 5-1 ett par minuter före full tid.

Segern innebär att Craftstaden klättrade till fjärde plats i tabellen och att man med två matcher kvar att spela i praktiken är klara för spel i allsvenskan även nästa säsong – även om man skulle förlora båda dessa.

Vill man använda både hängslen och svångrem samt avancerad matematik, kan man säga att det finns en liten risk för att det skulle kunna bli kvalspel, men det är ytterst osannolikt.

Det har varit tuffa villkor för lagen i serien. Av elva lag åker fyra ur direkt, medan lag sju får försöka kvala sig kvar.

Redan imorgon söndag är det dags för match igen när Lindås kommer till Oskarshamn. Sedan avslutar Craftstaden med hemmamatch mot särklassiga jumbon Fagerhult Habo kommande söndag